Najbolja hrvatska techno DJ-ica u društvu najvećih techno velikana
4. prosinca 2018.
Music Box (7758 Članci)
Podijeli

Najbolja hrvatska techno DJ-ica u društvu najvećih techno velikana

Britanski pionir techno glazbe, Ben Sims, predstavio je Tribologiju koja izlazi na njegovom labelu Machine, koji je 2012. osnovao s Kirk Degiorgiom.

Umjetnici su okupili probrana i etablirana imena na label, poput DJ Deepa, Vrila, Oscar Mulera, Functiona, Marcel Fenglera, Phasea, Robert Hooda, Steffi itd. U ovom društvu techno velikana našlo se i jedno ime iz Hrvatske, ime dobro poznato techno poklonicima – Insolate. Insolate se nalazi na ploči zajedno sa Planetary Assault Systems, Mark Broomom i Damon Wildom, sa pjesmom “Strike”, a izdanje se već našlo na policama svih fizičkih i virtualnih vinyl shopova te uskoro izlazi i u digitalnom obliku.

Insolate ne treba previše predstavljati, još kao nositeljica aliasa Miss Sunshine zabilježila je ogroman uspjeh na techno sceni i lansirala hrvatsku na listu zemalja sa kvalitetnom techno produkcijom. Promjena imena, te konstantan rad na svojoj produkciji donijelo joj je brojne nastupe, poput berlinskog Berghaina ali i turneju po Sjevernoj i Južnoj Americi koju je dovršila ove jeseni.

Kako zagrebačka publika ne bi ostala zakinuta za svirku ove najpopularnije hrvatske techno DJice, moći će ju čuti ovaj petak u SoundFactory-u gdje će zajedno sa Volsterom prodrmati temelje kultnog zagrebačkog Paromlina. Kako zvuči DJica koja je najbolja ambasadorica hrvatske techno scene u svijetu poslušajte ovog vikenda i pripremite se za pravi berlinski techno ugođaj.

Foto: Domagoj Oklopčić