Tonka predstavila prvi samostalni album – “Važne stvari”
8. prosinca 2018.
Music Box (8115 Članci)
Podijeli

Tonka predstavila prvi samostalni album – “Važne stvari”

Antonia Matković Šerić kao TONKA predstavila se najavnim singlom ‘Bolji smo’ i u startu najavila album koji modernim i kvalitetnim pop zvukom odskače od sveprisutnog mainstreama.

Uz autorski potpis supruga Aljoše Šerića, koji potpisuje glazbu i tekst, a zajedno sa Srđanom Sekulovićem Skansijem aranžmane i produkciju, svojim feelgood pjesmama s natruhama neo r’n’b-a, neo soula i elektro popa domaću scenu učinila uzbudljivijom i produkcijski inovativnijom.

“Nevjerojatno sam ponosan na to što su Tonka i producent Skansi, ali i svi muzičari koji su svirali, napravili s albumom. Rijetko kada se autoru dogodi da pjesme zazvuče bolje nego što su mu zvučale u glavi, a meni je svaki ton na ovom albumu upravo tamo gdje treba biti. Meni su “Važne stvari” najbolji pop album u Hrvatskoj u zadnjih preko nekoliko godina!”– kaže Aljoša Šerić.

Debitantski singl predstavljen u ekranizaciji Vanje Vascarca koji minimalističkim vizualnim intervencijama prati senzibilitet pjesme i Tonke u kombinaciji sa slobodnim pokretima suvremenog plesa, dodatno naglašava snažan tekst i novu estetiku uokvirenu u ugodnu atmosferu spota, a ujedno preslikava i cjelokupnu feelgood atmosferu s albuma ‘Važne stvari’. Dizajn i cover potpisuje Dinko Batarelo, a album je objavljen u izdanju Dallas Recordsa i Mast Produkcije.

Album je do sad predstavljen s pet singlova – nakon ‘Bolji smo’, zaredale su se još ‘Pozitivizam’ u režiji Dalibora Matanića, ‘Vedro’ u režiji Filipa Filkovića Philatza te ‘Jedno jutro’ i aktualni singl ‘Netko se događa’, ponovo u režiji odličnog Vanje Vascarca, kojim je Tonka zaokružila cjelinu i predstavila album na kojem donosi ukupno 12 pjesama, ali i sebe, svoju osobnost i senzibilitet.

„Prva ideja o mom solo albumu nastala je prilikom druženja s dragim prijateljima izdavačima. Pjesme su snimljene u najljepšem periodu života, dok smo iščekivali našu kći Lunu, stoga nije ni čudno da sam se povezala s njima i poželjela da budu samo moje. Od glazbe, tekstova, aranžmana, produkcije pa do dizajna covera, ovaj album predstavlja mene, moj senzibilitet, osobno i intimno. Aljoša me ovim pjesmama oborio s nogu. Napisao je točno što sam htjela pjevati i o čemu sam htjela pjevati. Stilski je pogodio moje afinitete i senzibilitet. Glazba koju sam snimila preslika je onoga što slušam u slobodno vrijeme, a sve sam pjesme otpjevala s posebnim guštomi lakoćom!” – kaže Tonka.

Dosad predstavljeni Tonkini singlovi proizašli iz glazbene radionice bračnog para Šerić, kako piše DOP Magazin, samo su još jedan dokaz kako čistoća intimnog privatnog odnosa i protok ljubavi moraju davati jednako tako neiskvarene produkte i u kreativnom smislu.

Foto: Sven Stefanović