“Bohemian Rhapsody” najgore ocijenjeni dobitnik Zlatnog globusa u 33 godine!
10. siječnja 2019.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

“Bohemian Rhapsody” najgore ocijenjeni dobitnik Zlatnog globusa u 33 godine!

Biografski film o frontmenu grupe Queen, Freddieju Mercuryju, najgore je ocijenjeni film od 1986. godine, a koji je osvojio Zlatni globus.

“Bohemian Rhapsody”, film koji prati život Freddieja i grupe Queen dobio je nagradu za najbolji film u kategoriji drame na ovogodišnjim dodjelama nagrada Zlatni globus. Glumac Remi Malek dobio je kipić i za najboljeg glumca. No, svejedno film ima ocjenu na Rotten Tomatoes tek 62 posto, što se dogodilo zadnji put nekom dobitniku Zlatnog globusa 1986. godine, a u pitanju je bila romantična drama “Out of Africa” u kojoj su glumili Robert Redford i Meryl Streep.

RECENZIJA: Bryan Singer: “Bohemian Rhapsody” – dobre misli, dobre riječi, dobra djela

Film je ujedno rangiran na 128. mjestu od 149 svih dobitnika Zlatnog globusa u kategoriji za najbolji film. Najgori je “The Robe” iz 1953. godine u kojem je glumio Richard Burton i koji ima tek 33% na Trulim rajčicama. Film doista i jest naišao na podijeljene reakcije, pogotovo zbog nekih dijelova priče koji i odmiču od stvarnosti, no gitarist benda Brian May kaže da su svi negativni komentari došli zbog gledanja trailera, a ne cijelog filma.