“Brzina metka” oduševio gledatelje diljem svijeta
11. kolovoza 2022.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

“Brzina metka” oduševio gledatelje diljem svijeta

Zabavno, duhovito, otkačeno i osvježavajuće. Ukratko, tako su gledatelji opisali film “Brzina metka” (Bullet Train) koji je broj 1 u svjetskim i domaćim kinima zaradivši preko 60 milijuna dolara globalno u vikendu otvaranja.

Akcijski triler s nekoliko „prstohvata“ komedije mnoge je i iznenadio svojom pričom te osebujnim i upečatljivim likovima. Neki gledatelji ovaj film uspoređuju čak i s određenim uradcima Guya Ritchieja i Quentina Tarantina. No, što je toliko posebno u Brzini metka? Na početku priče čeka vas plaćeni ubojica Bubamara (Brad Pitt), koji je već gotovo odustao svoje profesije ali za svoj povratnički posao uzima nešto što bi trebalo biti “mačji kašalj”. Kroz krađu aktovke iz brzog vlaka usmjerava ga poslodavac Maria Beetle (Sandra Bullock). Međutim, taj jednostavan posao pretvara se u urnebesnu i napetu igru mačke i miša.

Kroz putovanje brzim vlakom od Tokya do Kyota više  je aktera koji traže aktovku ili se pak žele osvetiti Bubamari za prijašnje operacije. Blizanci, odnosno, Mandarina (Aaron Taylor-Johnson) i Limun (Brian Tyree Henry) imaju zadatak dostaviti aktovku liku imena Bijela Smrt. Tu je i Princ (Joey King) koja nije tako bezazlena kao što izgleda na prvu. Svi oni koji joj stoje na putu će ozbiljno nastradati.

Kraj puta tek je početak. Kako se putovanje iz Tokya u Kyoto približava kraju, svi polako shvaćaju da ih tamo čeka Bijela Smrt (Michael Shannon) i ne baš gostoprimljivi opasni likovi. A Bubamara konačno saznaje da sve ono što se događa u vlaku je povezano s njegovom prošlošću… U brzom vlaku ima još osebujnih i opasnih likova sa svojim interesima kao što su Vuk (Bad Bunny), Stršljen (Zazie Beetz) te Kimura (Andrew Koji) i Starac (Hiroyuki Sanada). U svakom slučaju, ne možete ni zamisliti što su sve Bubamara i ostali likovi iskoristili u vlaku kako bi sačuvali živu glavu. Redatelj filma  David Leitch nije štedio na svojim idejama te je to odličan poziv da pogledate svjetski film #1 u kinima.

U filmu Brzina metka Brad Pitt glumi Bubamaru (Ladybug), nesretnog ubojicu koji je odlučio obavljati svoj posao na mirniji način nakon što su neke misije pošle po zlu. Ipak, sudbina može imati drugačije planove jer Bubamaru nova misija dovodi u sukob sa smrtonosnim ubojicama iz cijelog svijeta – svi s povezanim, ali suprotstavljenim ciljevima u najbržem vlaku na svijetu. Kraj puta tek je početak nezaustavljive i uzbudljive vožnje kroz moderni Japan od strane Davida Leitcha, redatelja filma Deadpool 2.