Uoči albuma Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki predstavila spot za pjesmu “Mura, Mura”
10. siječnja 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Uoči albuma Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki predstavila spot za pjesmu “Mura, Mura”

Zagrebačku pjevačicu, trubačicu i performericu Andreju Kurelec Košavić s Rundekom & Ekipom  povezao je rad na albumu „MURA MURA“ koji će pod okriljem Menarta biti objavljen početkom veljače na vinilu i CD-u.

Nakon prvog singla „Dolinom se šetala“ kojim su predstavili svoj rad, pjesmu „Mura Mura“ odabrali su za drugi najavni singl za istoimeni album. Ovu fenomenalnu kompoziciju u trajanju od 9 minuta, prati i kratki umjetnički film Arona Kovačića u kojem se melodija, pjesma/priča, muzika i slika organski povezuju u atmosferu koja nas uvlači u svoj svijet.

„Mura nije obična rijeka. O njenim virovima se od pamtivijeka ispredaju legende i vjerovanja. Ona su prisutna i u ovoj tradicionalnoj pjesmi u našoj izvedbi. Izvorne međimurske pjesme su za nas, kao i za mnoge, inspiracija i veza s nekom iskonskom muzikom. Ona je također daleko od toga da bude obični radijski singl, ali će se ambiciozniji radio usuditi pozvati svoje slušaoce da zarone u nju. Kompozicija u trajanju od 9 minuta, dat će im dovoljno vremena i dubine za to.“ – kažu iz benda.

Rundek i Ekipa su već uigran tim. Sreli su Andreju i stavili se u službu njenog glasa i izražajnosti koje je ona stavila u službu međimurskih melodija i riječi. Nije bilo nikakvog kalkuliranja. Svi su doprinijeli da album bude snimljen na najjednostavniji i najmuzikalniji način.

 „Uživajte u onom što vidite i čujete. Mi smo ponosni na ovaj uradak“– poručuju Andreja, Rundek & Ekipa Ftiček

Foto: Anastazija Vržina