Nakon R. Kellyja uskoro i dokumentarac o optužbama Michaelu Jacksonu za seksualno zlostavljanje dječaka
13. siječnja 2019.
Music Box (11091 Članci)
Podijeli

Nakon R. Kellyja uskoro i dokumentarac o optužbama Michaelu Jacksonu za seksualno zlostavljanje dječaka

Američka javnost sve je više šokirana svjedočenjima žrtava o seksualnom zlostavljanju, a za koje optužuje poznate hollywoodske ili glazbene zvijezde.

Klupko se počelo odmotavati šokantnim pričama o Harveyu Weinsteinu, aktualan je i cijeli dokumentarni serijal o ženama koje govore o zlostavljanju koje je navodno počinio poznati glazbenik R. Kelly, a Sundance festival upravo je u svoj program uvrstio još jedan šokantan dokumentarac, onaj o Michaelu Jacksonu i navodnom seksualnom zlostavljanju nad dvojicom dječaka.

Sundance Film Festival je poznat po tome da u svojem programu ima i dokumentarne filmove, a svake godine nekoliko naslova budu iznimno zanimljivi, često i šokantni. Od glazbenih dokumentaraca prošle godine su oči bile usmjerene na dokumentarni film o reperici M.I.A., a ove godine će se to očito dogoditi za film “Leaving Neverland” kojeg je producirao i režirao Dan Rees. Kaže da će ispričati priču dvojice dječaka (7 i 10 godina starosti), koji su imali dugi odnos sa superzvijezdom Michaelom Jacksonom. Sada, u svojim 30-im godinama, odlučili su ispričati priču kako su seksualno zlostavljanji od strane Jacksona i zašto su se odlučili baš sada svjedočiti o tome.

Iako su mediji već počeli pisati o tome kako je ovo samo jedan u nizu lucidnih i patetičnih pokušaja da se iskoristi bogatstvo Michaela Jacksona i pridobije korist. No, u svemu ima istine, zar ne?

Dokumentarni film traje 236 minuta i sastoji se od dva dijela, a premijeru će imati 25. siječnja.

Kada su se 1993. godine pojavile optužbe o seksualnom zlostavljanju od strane Jacksona u kojima su sudjelovali dječaci, mnogi su smatrali kako je teško povjerovati da bi kralj popa mogao biti kriv za takva neopisiva djela. U odvojenim, ali paralelnim pričama koje su međusobno povezane, dva su se dječaka sprijateljila s Jacksonom koji ih je pozvao u svoj jedinstveni i čudesni svijet. Potaknute bajkovitom egzistencijom pjevača i očarani odnosom s njim, obje obitelji dječaka bile su slijepe za manipulacije i zlostavljanje kojima bi ih u konačnici podvrgnuo.” stoji u opisu filma na web stranici Sundancea. 

Sundance festival održava se od 24. siječnja do 4. veljače u Park Cityju. Osnivač festivala je velikan američkog glumišta Robert Redford.

Foto: Sundance Film Festival