Frank Carter and the Rattlesnakes s novim albumom u Tvornici kulture
16. siječnja 2019.
Music Box (10952 Članci)
Podijeli

Frank Carter and the Rattlesnakes s novim albumom u Tvornici kulture

Nakon fantastičnih i nemilosrdno učinkovitih udaraca zvanih “Blossom” i “Modern Ruin” Frank Carter and the Rattlesnakes vraćaju se s trećim izdanjem nazvanim “End Of Suffering” koji će biti objavljen 3. svibnja. Ovdašnja publika imat će ga prilike čuti uživo 28. ožujka na nastupu u zagrebačkoj Tvornici kulture, jedinom u našoj regiji.

Snimljen u svega šest mjeseci tijekom toplinskog udara koji je poharao London prošlog ljeta “End Of Suffering” nazvan je prema budističkom terminu za prosvjetljenje. To je ujedno i zvuk benda koji ulazi u potpuno novo carstvo osjetila, 40-minuti rock’n’rollercoaster složen od moćnih bangera, emotivnih balada i grunge uspavanki te protkan iskrenim i moćnim tekstovima.

S Camom Blackwoodom (George Ezra / Jack Savoretti) i legendarnim Alanom Moulderom (Nine Inch Nails / Queens Of The Stone Age) za miks pultom album predstavlja Cartera, ko-autora Deana Richardsona i ekipu kako se zaletavaju I skaču na glavu u neistražene vode. U otvarajućoj “Why A Butterfly Can’t Love A Spider” Frank tako pjeva “When I’m high I’m in heaven / When I’m low I’m in hell”, dok je njihov prvi singl “Crowbar” opasan, naoštreni, zvučni Molotovljev koktel. Vibe i energiju novih pjesama Carter je najbolje opisao jednim natpisom. “Vidio sam sjajan grafit u Parizu za vrijeme pobuna. Pisalo je “odrubljivali smo glave zbog manje razloga”. Obožavam taj stav. Ljudima je dosta da ih se na silu hrani tamom i propašću”. Video za “Crowbar” isporučio je dugogodišnji suradnik Ross Cairns, koji je režirao spotove za Biffy Clyra i QOTSA.

Kad se bijes stiša još više zapanjujućih emotivnih nijansi izbija na površinu. “Anxiety” je paranoidna festivalska himna u stvaranju, a “Love Games” apsolutna ljepotica od pjesme, teško distorzirana posveta Amy Winehouse. “Angel Wings” je, s treće strane, sumorna poput poezije Charlesa Bukowskog. Urlik egzistencijalnog očaja, podebljanog vodkom i vicodinom, stvorio je “perje stvoreno od dijamantnih prstena / zmajeve stvorene od zraka” i može stati uz bok s znamenitim trećim albumima kao što su “Holy Bible” MSP-a i “In Utero” Nirvane.

Na albumu se kao gost pojavljuje i veliki Tom Morello u pjesmi “Tyrant Lizard King”. On i Frank sreli su se na Resurrection Festivalu u Španjolskoj gdje je su zajedno izveli RATM klasik “Killing In The Name Of” ispred 40.000 fanova završivši pjesmu sa stage-divom dostojnim ulaska u Rock’n’roll kuću slavnih.

Frank Carter and the Rattlesnakes dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture 28. ožujka. Fanovi će moći kupiti ulaznice u ekskluzivnoj pretprodaji koja kreće 18. siječnja u 10:00 na

Popis pjesama:

1. Why a Butterfly Can’t Love a Spider
2. Tyrant Lizard King feat. Tom Morello
3. Heartbreaker
4. Crowbar
5. Love Games
6. Anxiety
7. Angel Wings
8. Supervillian
9. Latex Dreams
10. Kitty Sucker
11. Little Devil
12. End of Suffering

Uoči izlaska albuma Frank Carter and the Rattlesnakes će odsvirati brojne koncerte u Velikoj Britaniji i ostatku Europe. U zagrebačku Tvornicu kulture stižu 28. ožujka, a fanovska pretprodaja ulaznica po cijeni od 100 kn kreće 18. siječnja u 10:00 i do nje se dolazi klikom na ovaj link: here.
Regularna prodaja, također po cijeni od 100 kn, krenuti će u ponedjeljak, 21. siječnja. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 120 kn.

Službena prodajna mjesta:
● Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
● Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
● Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
● Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
● www.entrio.hr

Foto: Bella Howard