Grupa Grinded Grin kombinira različite glazbene stilove na albumu “Reset”
27. siječnja 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Grupa Grinded Grin kombinira različite glazbene stilove na albumu “Reset”

Grinded Grin je sve samo ne običan bend, kombiniraju jazz, blues, rock, metal, klasiku, a sve s avangardnim touchom. Nisu radio friendly, pjesme im traju i po 20 minuta, ali ne postoji razloga da ovakav umjetnički izričaj publika ne zavoli zavoliti.

Album “Reset” objavljen je u CD i LP formatu za njihov nezavisni label Olde Scratch. Inače, u pitanju je projekt iza kojeg stoji Aleksandar Vrhovec i pokrenuo ga je još 2005. godine, a 2018. godine se uz Acid Hags i LucidFer vratio i na njega. Album je napisan i snimljen u svibnju prošle godine, a na njemu je Aleksandar odsvirao većinu glazbe (gitare, bas, klavir, synth i vokale) uz pomoć vrhunskih glazbenih gostiju iz cijelog svijeta. Još jednom je Giò Maucieri odsvirao veoma zahtjevne dionice na bubnjevima (on svira i na pop projektu LucidFeru). Od ostalih gostujućih instrumenata tu su i harfa, truba, trombon i sax. Album je dosta nepredvidiv i napisan bez kompromisa.

Za sada je album “Reset” predstavljen singlovima “Bubbles” i “Densely”, a možete ga u potpunosti preslušati na njihovom Bandcamp ili YouTube kanalu. Kroz videospotove na zanimljivi način kombiniraju zvuk i boje pomiješane s tekućinom.