Islandski electro dream poperi Vök uoči koncerta u Zagrebu objavili novi singl!
11. veljače 2019.
Music Box (9557 Članci)
Podijeli

Islandski electro dream poperi Vök uoči koncerta u Zagrebu objavili novi singl!

Islandski electro dream pop band Vök objavio je novi singl “In The Dark” s nadolazećeg albuma i ususret povratku u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak 14. veljače.

Upečatljiva i atmosferična pjesma koja se lako ureže u pamćenje skinuta je s nadolazaćeg istoimenog albuma, a govori o borbi protiv strahova i nesigurnosti te još jednom pokazuje zavodljivi glas Margrét Rán.

“Uvijek sam se pomalo bojala mraka, pa sam to iskoristila kao metaforu za situacije kada si zarobljen i um ti truje misli govoreći da te nešto gleda. Ali sve je u tvojoj glavi i naš um se voli poigravati s nama i držati nas u začaranom krugu loših misli. Jedini način za pobijediti je da se prestanemo skrivati”, kaže Margrét.

Singl je skinut s novog albuma “In The Dark” najavljenog za 1. ožujka, a s njega su već objavljeni “Night & Day”, “Autopilot”, “Spend The Love”, te “Erase You”, a samo su oni skupili više od milijun streamova putem platformi u zadnjih nekoliko tjedana dok diskografija benda broji 15 milijuna preslušavanja. Novi album sadržava 11 pjesama koje dublje istražuju pop zvuk, a svaka pjesma ima vlastiti karakter i temu.

Sve popularnija islandska trojka u sklopu velike europske turneje obići će više od 30 europskih gradova u dva mjeseca, a vraća se u Tvornicu na jedini nastup u regiji. Prošlo je godinu dana od premijernog dolaska u isti klub, a mediji su već tada predvidjeli da je počela romansa između benda i hrvatske publike, te da je zaista nešto magično u glazbi koja dolazi s tog otoka. Fantastična svirka uživo pokazala se kao najveći adut benda koji novo gostovanje zakazuje ususret objave novog albuma.

Njihova glazba opisuje se kao dream-pop/indie-electro, sastavljen od sanjivih dionica elektronske glazbe, melodičnih vokala, prigušenog saksofona i jasnih gitara. Predvođen sjajnim vokalom Margrét Rán, Vök je lako smjestiti uz bok imenima kao što su The Knife, The xx, Poliça i Phantogram, ali stvaraju glazbu s vlastitim potpisom.

Nakon dva EP-a, jednog albuma, koncertnih i festivalskih nastupa po Europi i osvajanja hordi novih fanova sa svojom kombinacijom sanjivih electro dionica i melodičnih vokala, Vök je na turnejama po Europi pratio Goldfrapp, Asgeir i Editorse, nastupao na festivalima poput Roskilde, Green Man, Iceland Airwaves i Into the Woods, kao i po SAD-u. Pokazali su da imaju sjajan potpisni zvuk koji prezentiraju svijetu i da je veliki interes za bendom potpuno opravdan.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 70 kn, a na dan koncerta će iznositi 90 kn.
Kupiti se mogu u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13), Aquariusu CD Shopovima (Varšavska 13 i Branimir centar), na svim prodajnim mjestima Eventima te online na www.eventim.hr.