Maja Posavec izvodi nove pjesme u Saxu
7. ožujka 2019.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Maja Posavec izvodi nove pjesme u Saxu

Maja Posavec vraća se u Sax u četvrtak, 14. ožujka, a i ovaj put će joj društvo na pozornici činiti neprikosnoveni Bend Hotel. Svirat će stvari s prvog samostalnog albuma „Kada ne bih imala strah“ s kojim je zaslužila brojne pozitivne recenzije kritičara i vrlo topao prijem kod publike, ali je najavila i neke nove pjesme koje će izvesti po prvi put u javnosti. 

„Jako sam sretna da ponovno sviram u Zagrebu i to u Saxu. Klubu za koji sam zbog nekih koncerata (Večer s Cohenom) jednostavno emotivno vezana. Osim što sa svojim Bendom Hotel sviram svoj relativno novi album, za ovaj puta spremamo i premijere novih pjesama. Posebno sam ponosna na singl „Trnoružica“ koji se ovih dana završava u studiju, a koji naravno sviramo i na koncertu. Želimo predstaviti početak novog albuma i novog zvuka. Samo emocije i samo glazba! Vidimo se!“ izjavila je Maja Posavec.

Bend Hotel čine provjerena imena hrvatske glazbene scene: Damir Mihaljević (bubnjevi), Vinja Marino (bas), Ivan Kapec (gitara), i Franjo Klinar (klavijature). Maja će osim pjesama s albuma prvijenca svirati i neke od svojih autorskih uspješnica iz faze kad je nastupala s Detourom: „Daleko“, „Plešem sama“, „Pijani Pilot“, veliki hit singl „Tvoj Glas“, rock baladu „To je ono što me čini sretnom“ i druge pjesme.

Na albumu je surađivala s glazbenicima i producentima koji su joj pomogli zaokružiti zvučnu sliku kakvu je zamislila u spajanju raznih faza i stilova tijekom nastajanja pjesama. Producent većine pjesama je Višeslav Laboš, a pjesme „Budi jak“ i „Dok držiš me za ruku“ producirao je Tomislav Franjo Šušak. Pijanist i dirigent Karlo Hubak napravio je klavirske aranžmane za Nećemo se naći i Tiho. Dizajn i omot albuma je radila dizajnerica Iva Canki koja je u suradnji s Majom složila knjižicu od Majinih kolaža, tekstova i črčkarija.

Maja je dobitnica dvaju Porina (najbolji pop album 2015., Detour, „A što ak ja…“; najbolja vokalna suradnja 2016, Neno Belan & Maja Posavec, „Tvoj glas“), a uz glazbenu ima i vrlo zapaženu glumačku karijeru.

Cijena ulaznice je 45 kuna u pretprodaji, a na dan će koštati 60 kuna i može se kupiti isključivo u Saxu. Koncert je polusjedeći i broj ulaznica je ograničen.