Fenomenalni turski ženski glazbeni duo “Blanc & Noir” stiže u Zagreb!
9. ožujka 2019.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Fenomenalni turski ženski glazbeni duo “Blanc & Noir” stiže u Zagreb!

Koncert dvije vrhunske glazbenice – Yudum Çetiner i Selin Şekeranber, koje nastupaju pod imenom „Blanc & Noir“, održat će se 13. ožujka 2019. godine u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Ove su pijanistice živi dokaz da mješavina crne i bijele boje ne mora nužno rezultirati blagim sivim. Štoviše, njihove su glazbene interpretacije šarolike i bogato nijansirane u jedan glazbeni entitet.

U svojim djelima kombiniraju tradicionalnu tursku narodnu glazbu sa zapadnim harmonijama i skladateljima poput Fazila Saya, Aşıka Veysela, Schuberta i Piazzolle. Umjetnice su sudjelovale na brojnim, svjetski poznatim, glazbenim festivalima, kao što su Međunarodni sveučilišni glazbeni festival (FIMU) u Francuskoj, Međunarodni festival kulture, umjetnosti i glazbe Marsyas u Turskoj, Bosch Festival mladih klasika u Istanbulu, Tallinn Music Festival u Estoniji i mnogi drugi.  Iza sebe imaju objavljena i dva albuma „The Essence of Piano Duo” i „HANDS“.

Svoje ulaznice za koncert „Blanc & Noir“ po cijeni od 50 kuna, možete kupiti na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda (Gundulićeva 6-6a) od ponedjeljka do petka između 11–13 sati i 18–20 sati. Ukoliko ostane ulaznica na dan koncerta, moći će se kupiti sat vremena prije početka.