Ogenj uoči koncerta u KSET-u predstavili spot za singl “Domaj”
12. ožujka 2019.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Ogenj uoči koncerta u KSET-u predstavili spot za singl “Domaj”

2018. godina za Ogenj je bila svojevrsna prekretnica, objavljen im je prvi album ‘Domaj’ u izdanju Dancing Beara. A, u skladu s njihovim scenskim izražajem, ‘Domaj’ vrvi divljim, emotivnim i energičnim pjesamama otpjevanim na podravsko – međimurskom dijalektu čiji je autor glazbe i teksta frontmen Tomislav Mihac Kovačic dok aranžmane potpisuje Ogenj.

Do sada objavljeni singlovi “Lepa Mara”, “Hote, hote” i “Ljubaf na najjakše” su dobro zastupljeni u radijskom eteru, a za novi singl odabrana je pjesma “Domaj” po kojoj je i naslovljen album. Prateći video spot snimljen je kako i priliči ovoj pjesmi – domaj, u Koprivnici što je najbolje opisao Tomislav Mihac Kovačic u ime benda Ogenj:

„Spot je sniman na lokacijama našeg gradića Koprivnice. Ideja je prikazat i spojit urbano i moderno s vrlo popularnom pričom odlaska mladih iz svojih gradova. Ogenj je odlučio ‘Domaj’ posvetiti svome domu, mjestu u kojem se osjećaju baš kak “doma”, dragoj svojoj Koprivnici. Mala, ali urbana sredina iz koje niču zdravi i kvalitetni projekti. Parkour session ‘odradio’ je dragi nam prijatelj Aleksandar Rapaić, dok je bend kadrove svirke snimao u kultnom Domu mladih koji je nekada bio mjesto za velike rock i punk koncerte. Sve je nabijeno emocijama i svaka scena ima svoju priču – tržnica, Bašća, korzo, paviljon, park, bicikli, bazeni, Dom mladih…”

Pjesma je posveta svima koji su u ovim vremenima “trbuhom za kruhom”. Al dragi ljudi, toplinu doma ne može zamijeniti nista – sigdi je lepo, al domaj je naj/raj!“. Režiju video spota potpisuje Marko Čordaš.

Svakako treba spomenuti dvije nominacije grupe Ogenj za prvu Rock&Off nagradu, i to za Veliki prasak godine i Izvođača godine po glasovima publike i njihov sjajan energičan nastup na samoj dodjeli nagarada 31. siječnja u Tvornici kulture gdje su jedino oni s lakoćom publiku digli na noge koja je i zapjevala s bendom. Nakon Rock&Off-a usljedile su itekako zasluženo i dvije nominacije za PORIN i to u kategorijama ‘Najbolji etno album’ i ‘Novi izvođač’, a uskoro ćemo saznati da li će Ogenj u nekoj od spomenutih nominacija biti okrunjeni i pokojom prestižnom nagradom Porin!

Put koprivničke petorke Ogenj u sastavu: Tomislav Mihac Kovačic (vokal, gitara, tamburica), Denis Kuzel (bubnjevi), Luka Iverac (viola), Filip Kušnjer (gitara), te Borna Ilić (bas gitara) put je bez prestanka jer oni su stalno na cesti koja ih vode na brojne klupske i festivalske nastupe diljem regije jer svi vole tu zaraznu energiju koju šire na svojim koncertima.

Sljedeći koncert grupa Ogenj održat će u Zagrebu 22. ožujka 2019. u klubu KSET gdje će koncertno promovirati svoj odličan, od glazbenih kritičara hvaljen, nedavno objavljen album ‘Domaj’!

Ulaznice u pretprodaji potražite u Dancing Bear shopu (Gunduilićeva 7) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) te na blagajni KSETa (Unska 3) po cijeni 30 kn, a dan koncerta 40 kn

Foto: Petra Travinić

Oznake 2019, domaj, ogenj, singl, spot