Kultni srbijanski rock sastav Galija najavio nastupe u Mostaru i Sarajevu
26. ožujka 2019.
Music Box (8097 Članci)
Podijeli

Kultni srbijanski rock sastav Galija najavio nastupe u Mostaru i Sarajevu

“Osam godina čekalo se na novi studijski album legendarne Galije. Opterećen naslijeđem instant hitova kao ”Digni ruku”, ”Kotor” ili ”Još uvek sanjam”, Neša Milosavljević se odlučio da poslije 40 godina karijere zatvori krug i vrati se korijenima, kompleksnijem sympho rocku.”

“Hrabar je to čin jer druga je danas publika. Osim što je produkcijski odličan i autorski uravnotežen, album je upravo zbog te odlučnosti i vjerovanja u sebe, bez trendovskog podilaženja, zaslužio ulazak u probrane.”, pišu na FB eventu najavljenog koncerta Galije u Sarajevu (Cinemas Sloga).

Koncert je na rasporedu 12. travnja, a samo dan kasnije Galija gostuje i u Mostaru gdje će održati koncert u OKC-u Abrašević.

Galija je osnovana u Nišu 1977. godine i ime je dobila po kavani gdje su se članovi benda okupljali, a od osnutka do danas smatraju se jednim od pionira progresivnog rock zvuka. Zaječar je tada bio sinonim za rock (a i danas je), a upravo su iz njega i krenuli s prvim velikim koncertom. Kroz koju godinu proslavit će i 45. rođendan.

Foto: Promo