Šest albuma Električnog orgazma reizdano i stavljeno u box set!
31. ožujka 2019.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Šest albuma Električnog orgazma reizdano i stavljeno u box set!

Beogradski rock velikani, Električni orgazam, osnovani su 1980. godine od strane Srđana Gojkovića Gileta, Ljubomira Jovanovića Joveca i Ljubomira Đukića i svih godina djelovanja bili su u samom vrhu glazbene scene bivše države.

Kombinirajući post punk, new wave i psihodelični rock bili su pravi inovatori svog vremena. Biti inovator znači i osvojiti srca mnogobrojne publike željne nečeg novog, a u tom smislu i jedinstvenog. Osamdesete godine ujedno su bile i najkreativnije po pitanju njihove diskografije pa shodno tome objavljuju niz uspješnih i od strane kritike i publike odlično prihvaćenih albuma. Počevši s “Paket aranžmanom” 1981. godine kojeg su dijelili sa Šarlom Akrobatom i Idolima pa sve do koncertnog albuma “Braćo i sestre” iz 1987. godine, svih redom objavljenih za tadašnji Jugoton.

Kako bi na jednom mjestu objedinila sva kultna izdanja, Croatia Records je u sklopu edicije “Original Album Collection” reizdala šest albuma Električnog orgazma“Električni orgazam” (1981.), “Lišće prekriva Lisabon” (1982.), “Les Chansones Populaires” (1983.), “Kako bubanj kaže” (1984.), “Distorzija” (1986.) i “Braćo i sestre” (1987.).

Svevremenska glazba Električnog orgazma, jedna od najvažnijih crtica rock enciklopedije naših prostora, dokaz je koliko je ex-Yu rock bio inovativan, ne samo za naše nego i svjetske pojmove. Ovo bogato izdanje je stoga podsjetnik jednog vremena, plodnih osamdesetih, godina kada je rock glazba bila na svojem vrhuncu i kada je ime Električni orgazam bilo i ostalo do danas zlatnim slovima upisano u našu kulturološku povijest.

Foto: Branko Gavrić