Pančevački indie dvojac Buč Kesidi stižu u dvorište ALU-a u Zagrebu
18. kolovoza 2021.
Music Box (10952 Članci)
Podijeli

Pančevački indie dvojac Buč Kesidi stižu u dvorište ALU-a u Zagrebu

Bez sumnje najznačajnije novo regionalno ime na sceni u zadnje dvije godine, pančevački indie dvojac Buč Kesidi, konačno dolazi na zagrebački koncert i to u dvorište Akademije likovnih umjetnosti u Ilici 85 u petak 24. rujna.

Bend koji je proizveo ogroman hype u cijeloj regiji fantastičnim albumom “Euforija”, koji je uvršten na ljestvice najboljih albuma te godine, kasnije ga je objavio i na ekspresno rasprodanom vinilnom izdanju. Buč Kesidi potvrdili su svoj status ovoga ljeta nizom fantastičnim nastupa na najvećim festivalskim pozornicama regije.

Bend je ujedno snimio svoj prvi koncertni film pod nazivom “Buč Kesidi: Euforija uživo”, a uz nova izvođenja hvaljenog albuma i nekoliko starih hitova, na filmskom platnu uvode u svoj glazbeni svijet. Predstavljen je regionalnom turnejom ovog ljeta po Cinestar kinima u Hrvatskoj, Bosni i Srbiji.

Kritika hvali glazbu i tekstove nazivajući pjesme himnama generacije, a milijunski pregledi na YouTubeu i rasprodani koncerti koji se pamte govore da Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), ljevoruki disko pop-rock electro boy bend duo kako sami sebe Buč Kesidi naziva, opravdavaju poziciju regionalnih zvijezda.

Koncert u Zagrebu trebao bi biti konačna potvrda njihovog statusa i u Hrvatskoj, gdje fanovi željno očekuju Buč Kesidi nastupe kroz cijelo ovo pandemijsko vrijeme. Susret je konačno dogovoren za petak 24. rujna u limitiranom kapacitetu Dvorišta Akademije likovnih umjetnosti, sa samo 400 dostupnih ulaznica.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 80 kn na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim sustava kao i online na www.eventim.hr. Ostane li ih, na dan koncerta će cijena iznositi 100 kn.