Tamara Obrovac koncertom u Poreču najavljuje 24. porečki festival Jazz u Lapidariju
1. svibnja 2019.
Music Box (11095 Članci)
Podijeli

Tamara Obrovac koncertom u Poreču najavljuje 24. porečki festival Jazz u Lapidariju

Na “Okolo”, tjedan kulture življenja u Poreču, 2. svibnja stiže Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet. Koncertom u kazalištu kvartet vrhunskih glazbenika predstavlja novi, nadolazeći album, a ljubitelji jazza ovom će se prilikom moći upoznati i s programom 24. porečkog festivala Jazz u Lapidariju te pogledati izložbu plakata Jazz 2018. autorice Sabine Damiani.

Pored Tamare Obrovac i izvanserijskog hrvatskog bubnjara Krunoslava Levačića, TransAdriatic Quartet čine dvojica značajnih predstavnika suvremene talijanske džez-scene, pijanist Stefano Battaglia te kontrabasist i violončelist Salvatore Maiore. Njihov novi glazbeni materijal, koji povezuje istarsku tradiciju i suvremeni džez, porečka će publika čuti među prvima, uoči izlaska CD-a koji se očekuje u lipnju te koncerata u Norveškoj, Austriji i Sloveniji.

Koncert Tamara Obrovac TransAdriatic Quarteta ujedno je i najava 24. Jazza u lapidariju, porečkog džez-festivala u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, koji ove godine tijekom srpnja i kolovoza u lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine donosi devet koncerata glazbenika svjetskog glasa. Prošlogodišnje izdanje festivala obilježio je novi vizualni identitet autorice Sabine Damiani. Za svaki pojedini koncert izrađeni su plakati inspirirani stvaralaštvom gostujućih glazbenika, a prije koncerta Tamara Obrovac TransAdriatic Quarteta posjetitelji će ih moći pogledati u foajeu kazališta.

Nakon koncerta slijedi afterparty u caffe baru Corner, gdje će večer završiti DJ setom Stephanie Prekali. Sva se događanja održavaju u sklopu Okola, tjedna kulture življenja, koji do 5. svibnja na brojnim gradskim lokacijama slavi porečku kulturu i baštinu kroz umjetnički, edukativni i zabavni program.

Otvorenje izložbe na rasporedu je u 20:30, a koncert u 21 sat. Ulaznice za koncert dostupne su na blagajni kazališta i putem online rezervacijskog sustava porečkog Učilišta, a kompletan program Okola na mrežnim stranicama www.poup.hr.