Na Ferragosto Jam po prvi put stižu Nered i Stoka, Kries i Porto Morto
7. svibnja 2019.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Na Ferragosto Jam po prvi put stižu Nered i Stoka, Kries i Porto Morto

Svi imaju headlinere, ali rijetki imaju ono što ima Ferragosto. Nedodirljivu reputaciju festivala izgradila je vjerna i stalno rastuća publika koja odašilje neviđenu energiju zajedništva i mladenačke bezbrižnosti.

U srži fokusiran primarno na domaće izvođače i podržavanje scene, u proteklih 11 godina okupio je velike regionalne zvijezde i nova imena čije vrijeme tek dolazi. Po prvi put na Ferragosto JAM stižu bezvremenski rap dvojac Nered & Stoka, world music senzacija Kries, sve zastupljeniji art rock eksperimentatori Porto Morto, furiozni punk rockeri One Step Away, svježi rap rock bend Detmeć te intrigantne kantautorice Aklea Neon i MAR. Nova pojačanja naslanjaju se na već potvrđena jaka imena kao što su Vojko V, Brkovi, Goran Bare & Majke, Partibrejkers, Edo Maajka i mnogi drugi. Festival se održava na Orahovačkom jezeru od 1. do 5. kolovoza.

Lineup
Finalni lineup ovogodišnjeg Ferragosta brojat će oko 50 izvođača raspoređenih na nekoliko pozornica, a dosad su već najavljeni: Vojko V, Goran Bare & Majke, Brkovi, Letu Štuke, Edo Maajka, Partibrejkers, Nipplepeople, M.O.R.T., Ogenj, Helem nejse, Čovek Bez Sluha, Mr.Lee & IvaneSky, Them Moose Rush, Domagoj Šimek, Ischariotzcky, Sfumato, Rezerve i JeboTon Ansambl. Prvi dan festivala u znaku je dance glazbe devedesetih, a otvorit će ga I. Bee, Minea i Ella te DJ Kneža (Dance Hard).

Ulaznice
Festivalske ulaznice po cijeni od 135 kuna za sve dane dostupne su putem Entrio sustava.

Od svojih početaka Ferragosto JAM usmjeren je na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernji nastupi raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica prometnuli su Ferragosto u jakog i jedinstvenog igrača na mapi mnogobrojnih festivala u regiji. Ferragosto JAM organizira Dostava Zvuka.

Foto: Karla Matulina