VIDEO: Zdenka Kovačiček i Remi – spoj različitih generacija u spotu za singl “Pozitivan primjerak”
29. svibnja 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

VIDEO: Zdenka Kovačiček i Remi – spoj različitih generacija u spotu za singl “Pozitivan primjerak”

Glazbena zvijezda Zdenka Kovačiček udružila je snagu s jednom od najutecajnijih autorica mlađe generacije Mirelom Priselac Remi.

Te dvije uspješne i jake žene snimile su pjesmu ‘Pozitivan primjerak’ u kojoj veličaju upravo to – žensku snagu, samostalnost i samouvjerenost. Singl je objavljen sredinom travnja, a danas nam je stigao i video spot u režiji Marka Milovca. U pozadini Zdenke i Remi vidimo fotografije žena koje su mijenjale povijest, a cijela scenografija spota zapravo je dio scenografije Tihomira Milovca iz predstave ‘Posljednja noć’ u režiji Branka Brezovca (Eurokaz).

Tekst pjesme zajedno potpisuju Remi i Damijela Borovnjak, a Zdenka je o cijeloj suradnji dodala: ”Ideja o gostovanju Mirele Priselac na mom albumu se rodila poznavajući njezin rad.Ona je vrlo angažirana pjesnikinja, reperica i upravo mi je takva suradnja trebala za pjesmu ”Pozitivan primjerak”! Tekst su zajedno napisale Danijela Borovnjak i Remi i fenomenalno su se uklopile. Volim takve angažirane tekstove koji govore o karakterima, muško-ženskim odnosima koji su najčešće ne baš idealni.Možda su upravo moje osobne životne situacije dale ideju za odabir tekstova na novom albumu. Želim da budu provokativni do krajnosti otkačeni, da navedu na razmišljanje i smijeh…Ipak želim da se publika dobro zabavi…”

Inače, Zdenka Kovačiček je još u prosincu prošle godine izbacila singl ‘Jutarnja frka’ i time najavila izlazak novog albuma koji će objaviti izdavačka kuća Dancing Bear.

Režija i montaža: Marko Milovac
Direktor fotografije: Toni Renaud
Asistent kamere: Pavle Kocanjer
Projekcije i vizualizacije: Ivan Marušić Klif
Šminka: Iva Kovačević
Produkcija: spotlight.TV
Plesačice: Entity, Spazam Orgazam, Colinda Evangelista i House of Flamingo

Za snimanje spota korištena je scenografija Tihomira Milovca iz predstave “Posljednja noć” (režija Branko Brezovec, Eurokaz)

Foto: Dan Šercar