Ilica Q’Art  – slušaj, pjevaj, pleši, jedi, živi – kvalitetnije!
1. lipnja 2019.
Music Box (11069 Članci)
Podijeli

Ilica Q’Art – slušaj, pjevaj, pleši, jedi, živi – kvalitetnije!

Projekt Ilica Q’Art od 7. do 9. lipnja u središte Zagreba dovodi jazz koncerte, second hand modnu reviju, gastro blogere i još štošta od programa za ekipu iz kvarta i sve ostale koji su dobrodošli gosti.

Projekt koji je u svom trećem izdanju fokusiran na povećanje kvalitete života, u samom središtu grada, u Ilici, oko Zagrepčanima omiljenog Britanca i u parku Akademije likovnih umjetnosti donosi nastupe poznatih DJ-a te jazz glazbenika koji će svojim zvukom i vokalnim izvedbama toj kvaliteti doprinijeti u večernjim satima.

Maja Rivić – glazbenica inspirirana svemirskim temama s planeta London u kojem je studirala jazz pjevanje na poznatom studiju suvremene glazbe Sveučilišta Middlesex vratila se na planet Zagreb kojeg sa svojim pratećim glazbenicima osvaja jazz notama. U formaciji tria osvojit će i publiku na otvorenju projekta Ilica Q’Art nastupom na Britancu 7. lipnja od 12.30 sati.

Pavle Miljenović jedan je od najaktivnijih jazzera na hrvatskoj glazbenoj sceni. Brojni jazz projekti u kojima je sudjelovao potvrdili su da se sjajno snalazi u nastupima u različitim formacijama i na različitim lokacijama. U park Akademije likovnih umjetnosti stiže 8. lipnja, u kvartetu s kojim će izvesti skladbe s novog albuma kojeg će Croatia Records objaviti uoči ljeta. Koncert počinje u 20:30 sati, a od 18 sati publiku će za DJ pultom zagrijavati DJ GRIVA.

DJ ILKO zadužen je na istoj lokaciji u nedjelju 9. lipnja, već od 16 sati, za pripremu publike za sjajnu završnicu projekta koju garantira sjajan vokal Valerije Nikolovske koji se prepoznaje u raznim žanrovima. Blues, soul ili jazz skladbe ova poznata umjetnica jednako moćno izvodi u raznim formatima, a ovogodišnje izdanje Ilica Q’Arta zatvara nastupom u kvartetu od 20.30 sati.

Uz nastupe poznatih jazz izvođača na pozornici Ilica Q’Arta nastupit će i poznati domaći DJ-i. Neki će svojim zaraznim ritmom publiku zabavljati uoči koncerata, a neki su rezervirali pult za dopodnevne termine. DJ BOCCA će u subotu 8. lipnja, svojim ritmom od 11.00 sati na Britancu zabavljati posjetitelje, dok će DJ Ineskich isti pult preuzeti u nedjelju.

Ekipa iz kvarta (i gosti također), pozvani su i sudjelovati na velikom buvljaku na otvorenom u samo za tu prigodu prometu zatvorenoj Ilici. Ponesite stare gramofone, ploče, CD-e, kazete ili možda mikrofone i instrumente koje želite prodati ili razmijeniti. Razveselite nekog kome baš treba ono što je vama višak. A tko zna – možda i pronađete nešto što već dugo tražite.

Svi sadržaji su besplatni!

Foto: Sara Marijan (Fotosekcija KSET-a)