FOTOGALERIJA: Ana Rucner po deveti put probudila prvo ljetno sunce na dubrovačkom Srđu
21. lipnja 2019.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

FOTOGALERIJA: Ana Rucner po deveti put probudila prvo ljetno sunce na dubrovačkom Srđu

Kako zvuči violončelo Ane Rucner kad se njegov zvuk stopi s prekrasnim sopranom Sandre Bagarić, danas su u 5 sati ujutro čuli brojni posjetitelji tradicionalnog Aninog koncerta “Pozdrav ljetu” u sklopu festivala “Ana u Gradu”.

Najljepša prirodna pozornica, amfiteatar Excelsa nekretnina na dubrovačkom Srđu, ugostila je umjetnike, no i sve ljubitelje umjetnosti, koji su na poseban način obilježili Svjetski dan glazbe i prvi dan ljeta. Publika je osim u glazbi uživala i u prvoj ljetnoj Franck kavi. Glazbenu podršku Ani i Sandri pružio je pijanist Darko Domitrović. Koncert je započeo emotivnom autorskom pjesmom, koju je recitirao sam autor, Vojin Perić, a posvetio ju je Ani i gradu Dubrovniku. Ana i Darko Domitrović su praizveli njegovu Ave Mariju, koja se  širila poput nježnog povjetarca istovremeno robusnim, no i zaštitnički raspoloženim Srđem.

Ovaj koncert samo je dio programa autorskog festivala Ana u Gradu. Večeras nas, s početkom u 20 sati, očekuje i Anin koncert na Sunset Beach-u Dubrovnik, na mulu restorana Kantenari, s potpuno drugačijim, crossover repertoarom, a ulaz na koncert je besplatan. Njime će ispratiti prvo ljetno sunce na počinak i po prvi put dvama koncertima otvoriti svoj autorski festival. Dolaskom na Srđ svoju su podršku projektu dali i gđa. Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika grada Dubrovnika, pročelnica za kulturu gđa. Ana Hilje i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić te Renata Arar, pomoćnica pročelnika za međugradsku i međunarodnu suradnju.

Atraktivan repertoar i ove je godine plijenio pažnju. Umjetnici su izveli poznate skladbe kao što su: “Labud” Camille Saint-Saënsa, “Love of my Life” legende Freddie Mercuryja, Albinonijev “Adagio”, “Memory “iz mjuzikla “Cats”, Morriconeovu “Nella Fantasia”, temu “Zvijezda je zasjala” iz mjuzikla “Byron”, u adaptaciji Darka Domitrovića, a posebne emocije izazvala je izvedba skladbe Đele Jusića “Život je lijep” iz mjuzikla “Dundo Maroje”. Na kraju su s umjetnicima svi zajedno zapjevali poznatu Kabiljovu skladbu “Neka cijeli ovaj svijet” iz mjuzikla Jalta Jalta, a Sandra Bagarić je svojom izvedbom “O sole mio” uputila poseban pozdrav prvom ljetnom suncu koje je stidljivo izvirivalo iza Srđa.

“Doista je puno nastupa iza mene, ali ovaj na Srđu neopisivo je iskustvo. Prirodne ljepote Srđa i klasične glazbene izvedbe stapaju se u savršenom skladu i osim što pružaju i meni, no vjerujem i posjetiteljima, poseban doživljaj, istovremeno su mi i vječni izvor inspiracije. Zahvalna sam svim posjetiteljima što su vjerni ovom koncertu kao i svim gostima koji su mi se pridružili u ovom slavlju glazbe i umjetnosti”, izjavila je Ana Rucner.

Festivalski program nastavlja se nakon 21.6 još dvama predstavama, u izvedbi kazališta slijepih i slabovidnih Novi život, u Kneževom dvoru, s početkom u 20 h. U subotu je na repertoaru predstava Jučer sam se sjetio plave, koja na pristupačan način progovara o životu slijepih glumaca i njihovom doživljaju svijeta, a u nedjelju u 20 h održava se predstava Čovječja ribica, namijenjena djeci, no zavoljet će ju i odrasli, zbog važne poruke predstave i približavanja djeci atraktivnim kostimima i scenografijom.

Redateljica predstava je Petra Radin, a glumci Vojin Perić – ujedno i ravnatelj kazališta, Dijana Biondić, Suzana Bliznac i Milenko Zeko. Sav prihod s predstava darovat će se Udruzi slijepih i slabovidnih Dubrovačko-neretvanske županije. Ulaznice se mogu nabaviti u kinu Sloboda, na www.ticketshop.hr  i pola sata prije predstava u Kneževom dvoru.

Foto: Filip Bašić