Blur slave 25. rođendan kultnog albuma “Parklife” objavom “Live at the BBC” sessiona
18. srpnja 2019.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Blur slave 25. rođendan kultnog albuma “Parklife” objavom “Live at the BBC” sessiona

Britanski rockeri Blur ove godine slave 25. godišnjicu kultnog albuma “Parklife” i to objavljivanjem reariteta i vintage mercha među kojima je i do sada neobjavljeni “Live at the BBC” session.

“Parklife” je objavljen 1994. godine i s vremenom je postao jedan od najznačajnijih albuma 90-ih godina i  općenito Britpop scene. Zahvaljujući tom albumu Blur je stekao svjetsku slavu i do danas ostao jedan od najboljih rock sastava koji dolazi s britanskog otočja.

Njihova izdavačka kuća Parlophone naglasila je kako u ovoj slavljeničkoj godini 2. kolovoza objavljuje “BBC Radio 1 Parklife Session” zajedno sa specijalnom kolekcijom mercha iz “Parklife” razdoblja. U pitanju su vintage dizajni koji su originalno prodavani 90-ih godina uključujući i Blur FC i njihov prepoznatljivi logo psa u trku. “Live at the  BBC” sniman je 7. ožujka 1994. godine, samo nekoliko tjedana prije  izlaska albuma 25. travnja. Na snimci se nalaze izvedbe pjesama “Girls & Boys”, “Jubilee”, “Trouble in the Message Centre” i “Lot 105”, a domaćin sessiona bio je Mark Radcliffe. Bit će dostupan i na 10-inčnom vinilu.