Za etno užitak – ovaj vikend svi u Sinj na Kamičak!
20. kolovoza 2019.
Music Box (11005 Članci)
Podijeli

Za etno užitak – ovaj vikend svi u Sinj na Kamičak!

Vikend pred nama donosi drugo izdanje Kamičak etno festivala, a line-up festivala miriše na odličnu zabavu i kvalitetnu svirku.

Prva večer, 23. kolovoza prepuštena je u potpunosti internacionalnim izvođačima pa će nas tako u sinjsku glazbenu idilu uvesti očaravajući zvuci latinoameričke folklorne glazbe u izvedbi Turica Doncel dua, da bi potom pozornicu prepustili ”curama nomatkinjama”, makedonskim Perijama, koje u Sinj dolaze poslije velike turneje u Francuskoj. Perije glazbeni izričaj baziraju na autentičnoj interpretaciji tradicionalnih ritmova Balkana – od turskog do bugarskog i makedonskog folklora. Za sjajan završetak prve večeri zaduženi su beogradski Naked čije majstorsko prepletanje etno tradicije s elementima funka i jazza nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Majstori dobrog zvuka u Sinj stižu nakon odrađene turneje po Južnoj Koreji i obećaju vrhunsku zabavu!

Druga festivalska večer (subota, 24.8.), rezervirana je za domaće snage – Kazan, Ogenj i hrvatsko-irski sastav Patrick Walker Trio. Veseli Kazanovci u Sinju će predstaviti svoj debitantski album ”Ružo” na kojem su objedinjene stare hrvatske pjesme te zaboravljene priče o ljubavi, smrti i rakiji, interpretirane na suvremen, kazanovski način. Patrick Walker Trio zaduženi su za dašak irske tradicionalne glazbe i sjajnu zabavu, a energični i žestoki Ogenjovci ”iz tamburice će iščupati dušu” i kako kažu, natjerati publiku da na sav glas pjevaju stihove koje ne razumiju. Kombinacija folka, punka i rocka na izvornom podravsko-međimurskom dijalektu, oduševit će i one najzahtjevnije.

Kamičak Etno Festival održava se na nedavno obnovljenoj tvrđavi Kamičak (1712.) u samom srcu viteškog grada Sinja, a festival je iniciran u okviru velikog europskog projekta ”Sinj u sridu”. Festivalska priča utoliko je zanimljivija jer iza kulisa stoje četiri žene – Dragana Modrić, Anđela Galić, Ana Žanko i Jelena Pavlinušić – i to četiri povjesničarke umjetnosti, koje su u različitim razdobljima radile ili stažirale u Kulturno umjetničkom središtu Sinj koje je nositelj cijelog događaja.

Ulaz se besplatan!

Foto: Nikola Knežević