Umro bubnjar legendarne postave Atomskog skloništa – Zdravko Širola – Cajo
22. kolovoza 2019.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Umro bubnjar legendarne postave Atomskog skloništa – Zdravko Širola – Cajo

Ljubitelje Atomskog skloništa jutros je rastužila objava na jednoj od Facebook stranica Atomsklog skloništa da je iznenada preminuo bivši bubnjar Zdravko Širola – Cajo.

“Tužnim srcem javljamo da nas je iznenada napustio naš dragi bubnjar, bivši član Atomskog skloništa Zdravko Širola – Cajo. Svoj radni vijek u Atomcima proživio je od albuma Extrauterina (1981.) sve do Đoserove smrti 1987.”, piše na jednoj od Facebook stranica Atomsklog skloništa.

Cajo je u bend došao 1981. godine gdje je za bubnjevima zamijenio tadašnjeg člana Sašu Dadića, a osim bubnjeva svirao je i klavijature. Tada su u bendu bili i Sergio Blažić Đoser, Bruno Langer i Dragan Gužvan što je prema mnogima najbolja postava benda Atomsko sklonište. Ova postava je svirala na beogradskom hipodromu 1981. godine ispred 60 tisuća ljudi kao nositelji programa prvog dana dvodnevnog festivala Hipodrom ’81. Na tom festivalu drugog dana nastupio je i Iron Maiden. Posljednji nastup sa Sergiom bio je 1986. godine, a godinu dana kasnije iz benda odlazi i Širola.

Đoserovo razdoblje je bilo i najplodnije razdoblje jednog od najboljih hrvatskih rock sastava.

Foto: Discogs