Bira se najbolja pjesma u regiji za Nagradu Milan Mladenović
24. lipnja 2021.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Bira se najbolja pjesma u regiji za Nagradu Milan Mladenović

Do ponoći 30. lipnja otvoren je natječaj za Nagradu Milan Mladenović 2021. Pod sloganom ,,Prijavi svoju stvar” Zadužbina Milana Mladenovića je i ove godine raspisala natječaj za najbolju pjesmu regije.

,,Vjerujem da je ovo fenomenalna prilika da vaše pjesme i glazba budu primijećeni i da ih šira publika čuje. Također, velika je čast sudjelovati na jednom takvom događaju posvećenom legendi regionalne rock’n’roll scene”, poručio je Pavle Savić, bubnjar grupe d r a m, koja je Nagradu Milan Mladenović dobila 2020. godine zahvaljujući pjesmi ,,Daj mi sve”. Uz novčanu nagradu koja iznosi 2.000 eura, za dobitnika nagrade bit će izrađena i posebna statua u suradnji s Futro Design Studiom.

O pobjedničkoj pjesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska). Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a samo jedan od finalista ponijet će laskavo priznanje Nagrada Milan Mladenović 2021.

Pravo da sudjeluju za Nagradu imaju autori iz svih zemalja bivše Jugoslavije, s pjesmom čiji je tekst na nekom od jezika koji se govore na teritoriju bivših jugoslavenskih republika, uključujući i jezike manjina:

  • jedan autor ili grupa autora mogu prijaviti samo jednu pjesmu na natječaj
  • pjesme koje se natječu trebaju biti objavljene između 1. 7. 2020 i 30. 6. 2021. godine
  • prijave mogu obaviti autori, izvođači ili izdavači putem formulara na službenoj stranici Zadužbine Milana Mladenovića –
  • natječaj se zatvara 30. lipnja 2021. u ponoć

Osim formulara za prijave na stranici milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uvjeta natječaja i pravila o dodjeljivanju nagrade.

Podsjećamo da je Nagrada Milan Mladenović utemeljena 2019. godine s ciljem poticanja glazbenog stvaralaštva koje odlikuju vrijednosti svоjstvene Milanovoj umjetničkoj ostavštini, a dodjeljuje se za najbolju pjesmu s prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. rujna – na dan Milanovog rođenja.

Foto: Goranka Matić