“Oliver – Vridilo je” – spektakl u Spaladium Areni za rođendan omiljenog glazbenika
14. rujna 2019.
Music Box (8815 Članci)
Podijeli

“Oliver – Vridilo je” – spektakl u Spaladium Areni za rođendan omiljenog glazbenika

Splitska Spaladium Arena ugostiti će 7. prosinca, na rođendan legendarnog Olivera Dragojevića, izniman glazbeni spektakl „Vridilo je“.

Ovaj dugo i pažljivo pripreman koncert najavljen je kao nastavak priče „OLIVERovih 70“ koju je neprežaljeni glazbenik započeo preklani i njome žarko želio razveseliti sugrađane uoči svojeg rođendana u prosincu 2017. Bit će to glazbeno putovanje s Oliverom u gradu pod Marjanom uz izvedbe njegovih dugogodišnjih i stalnih suradnika.

Tako će se upravo na njegov rođendan u Spaladium Areni okupiti i glazbeno ispreplitati Gibonni, Petar Grašo, Tedi Spalato, Stjepan Hauser, Antonio Serrano, Elvis Stanić, Dupini te zbor Izvor u novim vokalnim aranžmanima s potpisom glasovitog Tomaža Kozlevčara, a sve uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog.

Ususret događaju otvorena je i izložba obiteljskih fotografija i privatnih trenutaka Olivera Dragojevića kroz objektiv Feđe Klarića. Predstavljen je i veličanstven mural mladog splitskog umjetnika Slavena Lagatora koji je na taj način želio odati počast legendarnom glazbeniku te se pobrinuti da njegov trag u beskraju nikada ne izblijedi.
Splićani su dugo priželjkivali ovakav događaj, osmišljen na Oliveru svojstven način koji, nažalost, nije uspio osobno upriličiti pred svojim sugrađanima. Nesumljivo je da sve nas očekuje upečatljiva večer glazbenog užitka i po svemu sudeći koncert godine u Splitu!