The Frajle obradile sa Željkom Bebekom njegov veliki hit “Žuta ruža”
26. rujna 2019.
Music Box (8526 Članci)
Podijeli

The Frajle obradile sa Željkom Bebekom njegov veliki hit “Žuta ruža”

Popularne The Frajle nastavljaju, uz autorske pjesme, predstavljati i obrade koje tako dobro interpretiraju, neki bi se usudili reći često čak i bolje od originala.

Ovoga puta snimile su svoju verziju velikog hita Željka Bebeka, “Žuta ruža”, te ga otpjevale upravo s Bebekom.

“Što reći o suradnji sa Željkom Bebekom? Velika je čast što je dio albuma “Obraduj me” i što smo zajedno dali neko novo ruho pjesmi “Žuta ruža” – nama je ta pjesma dio nas, dio našeg podneblja, bar smo je mi usvojile i prisvojile. Tijekom ljeta smo imale veliki broj koncerata duž cijele regije i ne postoji mjesto na kojem se ova pjesma nije pjevala u glas. Uz ovu pjesmu smo postale prijatelji sa Željkom i njegovom porodicom i to je najznačajnije što nam je ova suradnja donijela.” izjavile su The Frajle povodom suradnje sa Željkom Bebekom.

“Poznato je da snimanje spotova nije baš omiljena disciplina izvođačima, ali mi se trudimo da snimanje spotova uvijek bude zanimljivo i neobično pa uvijek biramo drugačije i nove lokacije. Spot je sniman na Petrovaradinskoj tvrđavi te na Salašu 137. Mislimo da smo  kroz spot prenijeli tu emociju koju pjesma nosi, tu širinu koju nosi ravnica…i što drugo, nego  da vjerujemo da će se publici svidjeti.” – zaključile su Frajle.

Na koncertima koje Frajle pripremaju u sljedećim mjesecima, od Hrvatske, preko Slovenije do Makedonije, „Žuta ruža“ bit će neizostavni dio repertoara, a nova energija koju su djevojke donijele ovoj prekrasnoj baladi, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

„Žuta ruža“ Željka Bebeka izašla je prije točno 20 godina, a gotovo ne postoji osoba koja, kad čuje prve taktove pjesme, ne poželi zapjevati „miruj, miruj, srce ti…“.

Za „Žutu ružu“ snimljen je video spot, iza kojeg stoje redatelji Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, a spot je sniman u Novom Sadu.

Foto: Sandra Mihaljević