Divlje jagode predstavljaju video spot za pjesmu Ulica na lošem glasu s novog albuma “Jukebox”
3. travnja 2020.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

Divlje jagode predstavljaju video spot za pjesmu Ulica na lošem glasu s novog albuma “Jukebox”

Mjesec dana nakon izlaska novog studijskog albuma “Jukebox”, kojim su uz neke stare članove proslavili 40 godina postojanja, Divlje jagode predstavljaju novi singl i video spot za pjesmu “Ulica na lošem glasu”.

Nastala davne 1982. godine, “Ulica na lošem glasu” pronašla je svoje mjesto na novom albumu u izmijenjenoj, modernoj i bogatoj produkciji, u kojoj nas kroz opskurne ulice pune demona i poroka, kao kroz Danteov Pakao provode Toni Janković i Livio Berak – uz Damjana Milekovića dvojica jakih vokalnih snaga jedne divlje družine koja se davno upisala u povijest rock’n’rolla na ovim prostorima. Njihove pjesme znaju generacije i generacije vjernih obožavatelja, a koji se i danas nakon karijere duge 40 godina nisu umorili i koji su svim ljubiteljima žestokog zvuka pripremili pravu poslasticu upakiranu u fenomenalan obljetnički album “Jukebox”. Na njemu se osim remakea pjesme “Ulica na lošem glasu s albuma Stakleni hotel”, nalaze i legendarne pjesme kao što su Zauvijek tvoj” s Mladenom Vojičićem Tifom, “Sama si” sa Žanilom Tatajem Žakom i “Zvijezda sjevera” s Tonijem Jankovićem.

Mislim da ne postoji autor, a čija karijera traje 20 ili više godina, koji u određenom trenutku nije poželio neke svoje pjesme s početka karijere napraviti ponovo.” – otkrio je Zele, autor, gitarist i lokomotiva koja već 40 godina vuče ovaj hard’n’heavy vlak, a koji dodaje:
Raditi remake vlastite pjesme znači biti siguran da možeš napraviti verziju koja će prvenstveno biti u korak s vremenom, ali i puno bolja od originala. Naravno, postoje i oni obožavatelji koji su odrasli uz originalnu verziju i koji će vjerojatno uputiti kritiku osobnog ukusa i stava, što je najnormalnija stvar kod svih bendova. Remake pjesme Ulica na lošem glasu zapravo je pokazao da se timskim radom mogu postići potpuno neočekivani rezultati.

Divlje jagode nikad nisu bolje zvučale, što je osim spomenutog timskog rada rezultat i nove koncepcije benda kada su u pitanju vokali. Za razliku od proteklih 40 godina, s albumom “Jukebox” započela je nova era u kojoj front line benda čine čak tri pjevača: Livio BerakToni Janković i Damjan Mileković koji je upravo na “Jukeboxu” imao svoj pjevački debi i oduševio u pjesmama Zbog tebe draga” i Virtualni svijet”.

U režiji Pukovnika Dabrova – umjetničko ime Damjana Deurića koji je i klavijaturist Divljih jagoda – video spot Ulica na lošem glasu otvara nam vrata steampunk apokalipse, mračnih ulica punih grijeha, u kojoj nas demoni, čarobnjaci i nemoralni susreću i vuku u tamu proždrljivosti, alkoholizma, bludnosti, lažnih proroka i pohlepe. Kako bi im zahvalili za dugi niz godina vjernosti, Divlje jagode su u novom video spotu uloge dodijelili i pred kamere stavili neke od najvećih, sretnih obožavatelja koji su kao naturšćici odradili jako dobar posao

U ovoj izvanrednoj situaciji uzrokovanoj COVID-19 virusom, u kojoj su primorani pauzirati svoju turneju 40godinarocknrolla, Divlje jagode pripremile su mnoga iznenađenja, tako da nas uskoro očekuju nove video premijere kojima će se uključiti u kampanju #ostanidoma.