Mlada nada jazz glazbe, Filip Pavić, objavio prvijenac “Terra Incognita”
5. listopada 2019.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

Mlada nada jazz glazbe, Filip Pavić, objavio prvijenac “Terra Incognita”

Filip Pavić iznimno je talentiran mladi gitarist i skladatelj s diplomom master studija jazz gitare prestižnog Univerziteta za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu.

Za vrijeme studija imao je priliku surađivati sa svjetski poznatim glazbenicima kao što su Jim Rotondi, Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi, a unazad nekoliko godina postaje sve prisutniji i traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, gdje surađuje s vrhunskim jazz glazbenicima, ali i predstavnicima drugih žanrova (Lucija Ćustić – Luce, Nina Romić, J.R. August). Početkom ove godine pristiže i formalna potvrda Filipovog neupitnog talenta i to u vidu posebne nagrade Status za Mladu nadu jazz glazbe koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija.

“Terra Incognita” njegov je prvi samostalni album, a sadrži osam autorskih kompozicija te obradu pjesme “Jutros mi je ruža procvjetala” za solo akustičnu gitaru. Pavića odlikuje moderan pristup jazz glazbi, koji odražava širinu i svestranost ovog mladog glazbenika, s naglašenom melodičnom i liričnom crtom. Za ovaj projekt okupio je srodne glazbene duše – pijanista Matiju Dedića, saksofonista Jaku Arha, kontrabasista Zvonimira Šestaka i bubnjara Borka Rupenu, vrhunske umjetnike koji su obogatili njegovu glazbu.
“Kompozicija i improvizacija, kao i sav kreativni rad, obavijene su određenim velom misterije i nepoznatoga, unatoč svom našem znanju i iskustvu. Te aktivnosti uvijek sadrže aspekt istraživanja i nesigurnosti, što može potaknuti našu kreativnost na najljepše moguće načine. Nadam se da će slušatelji ovog albuma osjetiti i doživjeti tu predivnu kreativnu energiju i interakciju, koju smo i mi osjećali stvarajući ga.” – istaknuo je Filip povodom objave albuma.

Album “Terra Incognita” snimljen je u studiju Štala Recordings u Sloveniji, pod producentskom palicom Roka Lopatiča, a dizajn i grafičko oblikovanje omota potpisuju Denis Butorac i Stanislav Kostić.