Zvonimir Varga novim singlom najavio odlazak u zatvor!
9. listopada 2019.
Music Box (9994 Članci)
Podijeli

Zvonimir Varga novim singlom najavio odlazak u zatvor!

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga predstavlja novi singl i videospot, duhovitu skladbu “Kako da se volim?”.

Pjesma je snimljena u studiju Marka Mrakovčića, koji potpisuje i aranžman, a autor glazbe i teksta je Zvonimir Varga. Glazbenu priču o neimaštini ispričanu na zabavan način upotpunjava originalan spot koji je režirala, snimila i montirala Katarina Matas, a u kojem glavni lik bijeg od surove stvarnosti pronalazi u umjetnosti, točnije u fotografiranju te usput nailazi na raznorazne zgode.

Zanimljivo, nakon objave novog singla Zvonimir Varga ide u zatvor! Singl “Kako da se volim?” će prvo prezentirati u zatvoru Remetinec u Zagrebu (22.10.), gdje bilježi drugi nastup u posljednjih pet godina. Naime, na kraju nastupa 2014., zatvorenici su njemu i Robertu Kanizsaiju (koji mu je pravio društvo na gitari) poručili “dođite nam opet”, a Varga ih je odlučio poslušati, ovoga puta bez pojačanja. Valja naglasiti da je ovaj dvojac nakon Remetinca nastupio i u Lepoglavi.

Singl “Kako da se volim” ujedno i otvara Varginu netom objavljenu kompilaciju “Zvukovi”, koja prati njegovo 10 godina dugo stvaralaštvo na sceni i suradnju s brojnim glazbenicima od 2013. do 2019. godine, a izašla je u izdanju izdavačke kuće Spona. Prije kompilacije Varga je objavio osam albuma, 15-ak singlova, knjigu poezije, tekst za dječju slikovnicu, a radi i glazbu za dječje kazališne predstave. U Hrvatskoj, regiji i šire održao je oko 250 koncerata.

S producentom Jerom Šešeljom Varga trenutno radi na novom albumu koji bi trebao izaći iduće godine.

Foto: Doringo