Ri Rock Festival i ove godine nudi bogati glazbeni program kroz dva adventska vikenda
28. listopada 2019.
Music Box (10568 Članci)
Podijeli

Ri Rock Festival i ove godine nudi bogati glazbeni program kroz dva adventska vikenda

Dugovječni Ri Rock Festival prošle je godine doživio transformaciju i porinuo svoj novonastali jedrenjak u svježe glazbene vode. Ovogodišnje 41. izdanje festivala nastaviti će putovanje po tom istom obzoru i kroz dva adventska vikenda u prosincu Riječanima i njihovim gostima prirediti izuzetno bogat glazbeni program.

Najbitnija novost je da se pruža svim glazbenicima Hrvatske da se predstave na festivalu. Udruga Ri Rock pramac festivala okreće širem spektru glazbenika, tako će “demo festival” prijeći u “alternativni festival” što će dodatno obogatiti koncept festivala i na taj način pružiti veću i bolju podršku glazbenicima scene koju ovaj festival predstavlja.

PRIJAVE NA 41. RI ROCK FESTIVAL

Od ove godine po prvi se puta na festival mogu prijaviti mladi bendovi iz cijele Hrvatske, pa će tako svoju priliku za nastup pred širom publikom dobiti 6 bendova s područja Primorsko-goranske i Istarske županije te još 2 benda s područja cijele države. Festival će mladim snagama omogućiti da se predstave i zasviraju uz velika imena hrvatske glazbene scene. Imena odabranih bendova bit će objavljena nakon završetka prijava. Prijave su otvorene od 24. do 31. listopada 2019. do 23:59, a prijaviti se mogu isključivo autorski bendovi (obrade se neće uzimati u obzir). Prijavnica i dodatne informacije nalaze se na poveznici.

RI ROCK KIPIĆ

Događaj koji se održava drugog dana festivala, u subotu 7. prosinca je svečana večer uz dodjelu nagrada Ri Rock Kipić. Nominirani u kategorijama biti će glazbenici koji su se prema mišljenju Udruge Ri Rock u protekloj godini istaknuli svojim trudom i radom na sceni, a pobjednike svake kategorije birati će stručni žiri sastavljen od relevantnih stručnjaka, riječkih glazbenika, organizatora koncerata, medijskih predstavnika i članova Udruge Ri Rock.

Završne večeri festivala koje će se održati u Pogonu kulture 13. i 14. prosinca proći će uz gostovanja poznatih imena hrvatske scene i nastupe ovogodišnjih pobjednika 3 glavne kategorije nagrade “Ri Rock Kipić”. U subotu će se također u nešto kasnijim satima za ljubitelje žestokih nota u OKC Palach održati i službeni “after party” i koncert još nekoliko underground bendova.

POSEBNA PONUDA – EARLY BIRD FESTIVALSKE ULAZNICE

Posjetitelji će kroz 4 dana u Omladinskom Kulturnom centru Palach i Pogonu Kulture imati priliku poslušati čak preko 20 bendova. Na festivalu će nastupiti: PSIHOMODO POP, EDO MAAJKA and Bend, KRANKŠVESTER, GOBLINI, SIX PACK, ZDENKA KOVAČIČEK i Greenhouse blues band, DEBELI PRECJEDNIK, SEXYMOTHERFUCKERS, MY BUDDY MOOSE, KREŠO I KISELE KIŠE, THE SIIDS, THE BLACK ROOM i više od 10 mladih bendova.

Do 31.10. u 23:59 ili do isteka zaliha moguće je kupiti festivalsku ulaznicu po promotivnoj cijeni od 190 kuna. Od 01.11. biti će moguće kupiti bilo koju vrstu ulaznica po pretprodajnoj cijeni. Cijena festivalske ulaznice iznositi će 230 kn u pretprodaji i 250 kn na dane održavanja.