PREMIJERA: RICH-MOND duo objavio novu dance-pop poslasticu – singl „Sky Without Stars“
6. prosinca 2019.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: RICH-MOND duo objavio novu dance-pop poslasticu – singl „Sky Without Stars“

Nakon što su u ljetnim mjesecima prošle godine premijerno predstavili DJ/producentski projekt RICH-MOND sa zamijećenim debitantskim singlom „Touch The Night“, Yakka i DJ Robbi za kraj 2019. imaju spremnu novu dance-pop poslasticu – predstavljamo vam njihov novi singl „Sky Without Stars“.

“Sky Without Stars” je njihov drugi po redu singl, o kojem Yakka otkriva: „Pjesma je nastavak glazbenog smjera na koji smo fokusirani, a to je moderni elektronski pop zvuk na engleskom jeziku, orijentiran na globalno tržište. Kako je značenje našeg imena RICH-MOND kombinacija njemačkog i engleskog te znači ‘pun mjesec’, ideje za imena singlova nam se također vrte oko te tematike.“

U kreiranju novog singla momcima su ponovno pripomogli glazbenici s kojima su kreirali i svoju debitantsku pjesmu „Touch The Night“ – gitarsku dionicu i ovaj je put pod svojim prstima isprepleo Zorislav Knežević, dok je za klavijature jednim dijelom zaslužan Andrej Šeper. Također, za finalni master ponovno je zaslužan Nikodem Milewski (Gryffin, Felix Jaehn, Klangkarussell…), kao i kod debitantske pjesme.

Za novi singl predstavljen je i prateći videospot, koji je ovom prigodom snimljen u Sloveniji, u prostoru srednjovjekovnog dvorca Mokrice pod redateljskom palicom videoprodukcijske kuće Pratnemer. „Spotom smo nastojali popratiti melankoličnu, ali energičnu vibru koja se proteže kroz singl, kombinirajući modernu sadašnjost i povijest, isprepletene kroz kadrove videa“, otkrivaju RICH-MOND.

Kako je već ranije istaknuto, RICH-MOND je hrvatsko-slovenski duo kojeg čine dvojica iskusnih regionalnih DJ-eva i producenata – Domagoj Jakić – Yakka iz Hrvatske i Robert Sotošek – Robbi iz Slovenije. Obojica imaju zamjećene individualne DJ/producentske karijere, a ovaj projekt kreirali su spontano prošle godine; Robbi je putem društvenih mreža otkrio Yakku i glazbu koju stvara ovaj cijenjeni hrvatski house DJ i producent te ga kontaktirao i predložio suradnju. Razmjenom ideja, došli su do zaključka kako obojica žele stvarati glazbu svjetske razine te su tijekom ljetnih mjeseci prošle godine započeli s radom na debitantskom singlu, „Touch The Night“. Kao nastavak te suradnje ovom prigodom predstavljaju i svoj drugi po redu singl – „Sky Without Stars“, dostupan za slušanje putem digitalnih glazbenih platformi diljem svijeta – u Hrvatskoj su to Deezer, Google Play i YouTube Music: http://richmond.lnk.to/skywithoutstars

Foto: Ambrzo Molan