Preko murala Tine Turner u Americi vandali nacrtali svastiku
29. prosinca 2019.
Music Box (10283 Članci)
Podijeli

Preko murala Tine Turner u Americi vandali nacrtali svastiku

U Sjevernoj Karolini nalazi se veliki mural legendarne pjevačice Tine Turner koji je sada bio na meti vandala, pojedinca ili grupe.

Mural se nalazi ispred prodavaonice ploča Static Age Records u gradu Ashevilleu, a posveta je njezinoj ulozi u filmu “Mad Max: Beyond Thunderdome”. Na mural je netko nacrtao svastiku vjerojatno nakon što je zatvorena 23. prosinca uoči božićnih blagdana, a ovaj vandalski čin otkriven je dan poslije Božića.

Vlasnik Jesse McSwain pozvao je policiju, a potom i prebojao dio gdje je svastika te u izjavi rekao kako je ova prodavaonica sigurno mjesto i kako su svima onima koji upućuju govore mržnja vrata zatvorena. Naglasio je kako u 16 godina koliko vodi prodavaonicu nikada nije doživio ovakvo što i nikada nije dobio bilo kakve prijetnje, iako je priznao da je znalo biti čudnih likova koji su provirili glavom u prodavaonicu.

Jesse je istaknuo kako razmišlja zamijeniti ovaj mural s onim na kojem se nalazi Charlie Megira jer je on Izraelac pa vjerojatno vandali neće zbog toga biti pretjerano sretni.

Policija istražuje ovaj čin, a očekuju i pozive građane koji imaju određene sumnje u osobe koje su to mogle učiniti.

Zanimljivo je kako je Tina Turner rođena u Tennesseeju koji graniči s Ashevilleom. Ove godine uvrštena je u Kuću slavnih u Memphisu.

Foto: Promo