U Mesničkoj najavljen dokumentarni film “Glazba je univerzalni jezik” i koncert Ivana Škrabe
6. siječnja 2020.
Music Box (9893 Članci)
Podijeli

U Mesničkoj najavljen dokumentarni film “Glazba je univerzalni jezik” i koncert Ivana Škrabe

Kulturni centar Mesnička u srijedu 8. siječnja u 21:30 priprema pravu glazbenu poslasticu, prikazivanje dokumentarnog filma “Glazba je univerzalni jezik” i koncert Ivana Škrabe od 22 sata. Ulaz je slobodan, uz dobrovoljne donacije.

Kratki dokumentarni film „Glazba je univerzalni jezik” predstavlja nesvakidašnju priču o regionalnoj i kantautorskoj sceni. Akteri ovog filma dio su glazbenog i pjesničkog kolektiva poznatog pod imenom Novi Odmetnici, upoznajemo ih iz perspektive engleskog novinara koji već godinama piše kolumnu Continental Drift za glazbeni magazin Rock’n’Reel. Rasuti po zemljama bivše Jugoslavije, njihovo jedinstvo, zajednički duh i snaga muzičkog izraza, otvaraju engleskom novinaru skrivena vrata jedne nove neistražene kulture. Film je svoju svjetsku premijeru imao na Arpa internacionalnom festivalu u Hollywooduu te je prikazivan na mnogim festivalima u regiji. Redatelj filma je Miloš Drobnjaković (Srbija), a rađen je u produkciji Niobids Productiona 2013. godine.

Ivan Škrabe, kantautor iz Jastrebarskog, na regionalnoj nezavisnoj glazbenoj sceni prisutan je desetak godina. Godine 2018. objavljuje prvi studijski album, EP Dodirom slobode u izdanju Mast produkcije, kojeg je producirao slovenski glazbenik Dejan Lapanja, a na pjesmi “Napustite gradove” prateći glas pjeva slovenska glazbenica Katarina Juvančič. Jedan je od aktera dokumentarnog filma „Music Is A Universal Language“.

Foto: Matej Čelar