Riječko kazalište u Lisinskom po prvi put u Hrvatskoj postavlja mjuzikl “Evita”
3. ožujka 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Riječko kazalište u Lisinskom po prvi put u Hrvatskoj postavlja mjuzikl “Evita”

Nakon hita „Sunset Boulevard“, sve kreativne snage riječkog Kazališta prvi put u Hrvatskoj postavljaju i mjuzikl „Evita“!

Ulogu Evite igrat će izvrsna Leonora Surian Popov, a režije će se prihvatiti Argentinka Renata Carola Gatica, pod dirigentskom palicom i u prepjevu maestra Igora Vlajnića.

Nakon četrdeset godina iznimno uspješnog izvođenja na West Endu i Broadwayu, više od dvadeset nagrada, prijevoda na četrnaest jezika, filma s Madonnom u naslovnoj ulozi, „Evita“ je show koji ne želite propustiti. Ovaj mjuzikl Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea na scenu donosi životnu priču najpopularnije žene latinoameričke povijesti – Evite Perón, te prati njezin život od mladosti, dolaska na vlast, humanitarnog rada, do smrti. Rođena u predgrađu Buenos Airesa, Evita Perón vrlo je rano prepoznala nepravdu u svom društvenom okruženju, zbog čega je surađivala sa sindikatima, borila se za prava žena, osnovala fondaciju koja je pomogla siromašnima izgradivši tisuće domova i škola diljem Argentine te osigurala zdravstvenu zaštitu za najsiromašnije slojeve društva. Iako se uz nju vežu i brojne kontroverze, Evita Perón ostala je zapamćena kao političarka s izuzetnom karizmom i zvjezdanim statusom, zbog čega je njezin život savršena inspiracija za veliku priču pretočenu u mjuzikl.

HNK Ivana pl. Zajca i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u suradnji s “The Really Useful Group Ltd.”

Chea će utjeloviti Fabijan Pavao Medvešek, a Juana Peróna tumačit će Dario Bercich. Za koreografiju su zaslužni Tihana Strmečki i Damian Cortes Alberti, scenograf je Dalibor Laginja, kostimografkinja Sandra Dekanić, oblikovatelj rasvjete je Dalibor Fugošić, voditeljica zbora je Doris Kovačić, asistentica redateljice Ana Marija Brđanović, a asistentica scenografa Carry-Lee Hent.