Peto izdanje Membrain festivala u Šibenik dovodi “glazbu budućnosti” s četiri kontinenta
8. ožujka 2020.
Music Box (11070 Članci)
Podijeli

Peto izdanje Membrain festivala u Šibenik dovodi “glazbu budućnosti” s četiri kontinenta

Festival elektroničke glazbe Membrain, koji se ovo ljeto održava peti put za redom, i ove godine u Šibenik dovodi cijelu jednu scenu okupljenu oko alternativne bass glazbe i kulture. Tako će se od 6. do 9. kolovoza na Martinskoj u četiri dana programa, na tri pozornice izmijeniti preko 80 DJ-eva s četiri svjetska kontinenta – Europe, Azije, Amerike i Australije.

Izraz „glazba budućnosti“ došao je od lokalne publike s dosadašnjih izdanja festivala, a odnosi se na široku lepezu glazbenih žanrova underground bass scene, koja je jedinstvena na ovim prostorima, a može se uživo slušati samo na Membrain festivalu.

Ove godine u sklopu mini jubileja, petog izdanja festivala, na Martinskoj će nastupiti izvođači iz Australije, Japana, SAD-a, UK-a, Europe, regije i Hrvatske. Membrain od početka ima za cilj kombinaciju atmosfere iz europskih glazbenih prijestolnica i ugodne mediteranske klime što daje savršenu sinergiju i doživljaj koji je prepoznat od mnogobrojne inozemne publike. Tako se i ove godine očekuje više stotina posjetitelja u kampu Martinska i to najviše iz Engleske, Irske, Njemačke i Austrije.

Organizatori su objavili prvi val lineupa, a svima koji prate drum&bass, jungle, dubstep i ostale srodne glazbene pravce, osmijeh na lice sigurno će izazvati imena kao što su ClarityThe UntouchablesGantz, Sukh Knight, Sepia i drugi.

Membrain se i ovo ljeto održava na jedinstvenoj festivalskoj lokaciji rt i kamp Martinska na samom ulazu u šibenski kanal, a osim bogatog glazbenog programa sve posjetitelje očekuje i zanimljiv dnevni program, domaći proizvodi za jelo i piće te besplatan kamp u gustoj borovoj šumi.

Povoljne festivalske ulaznice za ex-Yu državljane dostupne su po cijeni od 300 kn.

Foto: Sam Baker Photography