Fire in Cairo zatvaraju poglavlje prvog albuma i počinju raditi na novim materijalima
4. travnja 2020.
Music Box (10283 Članci)
Podijeli

Fire in Cairo zatvaraju poglavlje prvog albuma i počinju raditi na novim materijalima

Zagrebački sastav Fire in Cairo predstavlja novi singl “Spin My Mind” uz propratni video spot.

Fire in Cairo je četveročlani indie garage rock sastav. Karakteriziraju ih emotivno nabijene svirke,
čvrsta ritam sekcija i vrlo uvjerljiva scenska i vokalna izvedba cijelog benda. Svakako se radi o
suvremenom rock zvuku obilježenim jasnim autorskim pečatom. Spomenuti album sniman je u RSL production studiju u Sloveniji, te je cijeli proces snimanja i produciranja obavio Matej Gobec, učenik Stevea Albinija i trenutni producent Laibacha. Osim već navedene, album je primio odlične kritike iz regije ali i ostatka svijeta, a dostupan je na svim mogućim platformama za dijeljenje glazbe. Momci su do sada odradili nekoliko turneja po regiji i Europi, te su prije trenutne krizne situacije u planu bile turneje po Španjolskoj, Portugalu i Italiji. Bitno je zabilježiti njihov nastup na Exit festivalu, kao i osvojeno treće mjesto na Banjalučkom Demofestu.

Trenutno planiraju snimanje EP-a koji će žanrovski biti nešto drukčiji u odnosu na prvi album, a osim toga su u pripremi još dva projekta, od kojih svaki ima posebnu „notu“ u aranžerskom, stvaralačkom i žanrovskom smislu.

„Spin My Mind“ je posljednji singl njihovog prvog albuma, prije prelaska na stvaranje i snimanje novog materijala, ili kako kažu novog poglavlja u životu benda. U svakom slučaju, zagrebačka četvorka imat će mnogo toga za ponuditi ove godine, a iz svega rečenog može se zaključiti da je ovaj band, jedan od sastavnica zagrebačke i hrvatske rock scene, kojeg zasigurno čeka mnogo stvari u budućnosti, uz sve što su do sada ostvarili.

Foto: Anja Mergeduš