Jedan od najboljih hrvatskih kantautora, Seed Holden, za tjedan dana objavljuje treći album
25. travnja 2020.
Music Box (10876 Članci)
Podijeli

Jedan od najboljih hrvatskih kantautora, Seed Holden, za tjedan dana objavljuje treći album

Treći studijski album “Soldier On” valpovačkog kantautora s berlinskom adresom, Seeda Holdena, bit e objavljen u nedjelju, 3. svibnja!

“U rujnu prošle godine iz Berlina sam se konačno na koji tjedan vratio u Hrvatsku, poprilično čudnog headspacea i više-nego-uobičajeno-melankoličan. Imao sam dosta novog materijala pa sam u sobi postavio opremu za snimanje i sve ispričao mikrofonu. Jedina ideja kako bi novi materijal trebao zvučati je bila ta da je odsviran na klasičnoj gitari – sve ostalo došlo je usput i samo se kristaliziralo. Nakon što su nastali kosturi pjesama, uslijedilo je standardno nadosnimavanje i lickanje koje je trajalo sve do kraja ožujka ove godine. Ponovo sam se odlučio za homemade / lo-fi pristup jer smatram da na taj način mogu najbolje doprijeti do slušatelja. Što je manje prepreka od izvora do prvog uha, to je i iskrenije.”, rekao je Seed Holden.

Većina albuma snimljena je u Valpovu, a neki dijelovi u Tisnom i Berlinu. Album će se od 3. svibnja moći poslušati i kupiti na Bandcampu, a ubrzo poslije toga bit će dostupan na svim velikim streaming platformama.

Foto: Sara Zeverino

Foto (naslovna): Merlin Nadj Torma