PREMIJERA: Anna Moor predstavlja novu pjesmu i spot “Genovia” s posebnom (rođendanskom) posvetom
15. svibnja 2020.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Anna Moor predstavlja novu pjesmu i spot “Genovia” s posebnom (rođendanskom) posvetom

Nova autorska pjesma Anne Moor “Genovia” (Intek Music) povratak je u djetinjstvo, suočavanje s gubitkom i utjeha u trenucima kad ostanemo sami, zarobljeni u mislima.

Genovia je imaginarno mjesto prema kojem putujem kad počnu navirati slike iz mojeg predivnog djetinjstva obilježenog snažnom figurom osobe koja mi je pomogla da se oslobodim i postanem ono što sam oduvijek htjela. O tom dalekom i veoma osobnom putovanju najbolje govori stih “Zato duboko u meni postoji mjesto koje nikad nitko neće pronaći.”

Autorica teksta i glazbe je Anna Moor, za aranžman, programiranje i produkciju zaslužan je Teo Golub (Kids from the Sky) dok je mastering radio Marin Hraščanec iz Intek Musica. U pjesmi se pojavljuju i Hrvoje Štefanić na trombonu te Ivan Grobenski na el. gitari.

“Pjesmu posvećujem djedu kojeg više nema, za njegov 77. rođendan, te se nadam da će svi koji su nekoga izgubili pronaći utjehu, ali i sreću, jer oni koje volimo nikad doista ne odlaze.”, rekla je Anna Moor.

Spot u režiji Dinka Šimca (Beyond Pines) prikazuje isječke iz Anninog djetinjstva, te nas vodi kroz lokacije koje je nekad posjećivala sa svojim djedom. Uz pomoć 3-godišnje Judite koja je glumila malu Annu Moor u kombinaciji sa tehnologijom pomlađivanja te pomoć Miroslava Harambaše koji je utjelovio djeda, spot nas vizualno vodi kroz topla sjećanja o djetinjstvu. Spot je izrađen u formatu slike 1×1 kako bi svaki kadar imao što manje “konteksta” u širini slike i usmjeravao pažnju na detalje, sitnice i trenutke na način na koji ih pamtimo.