Sarajevski alternativci Činčila u novoj pjesmi pitaju se gdje im je glava
18. svibnja 2020.
Music Box (9744 Članci)
Podijeli

Sarajevski alternativci Činčila u novoj pjesmi pitaju se gdje im je glava

Tema pjesme se bavi suvremenim čovjekom i njegovom potragom za duhovnom transformacijom. Pjesma postavlja univerzalno pitanje, “Gdje nam je glava”, što se metaforički odnosi na to jesmo li uopće svjesni sebe, svojih djela i okruženja u kojem živimo.

Stihovi: “Gdje mi je glava, ko u njoj spava i ko je upravlja”, upućuju na osobno preispitivanje, imamo li uopće kontrolu nad vlastitim mislima i djelima, budući da živimo u sistemu koji nameće svoje vrijednosti, oblikuje stil života, pa time i svijest čovjeka.

Pjesmu nadopunjava i karakterističan video spot, koji prikazuje individualca koji putuje iz urbane u prirodnu sredinu, te se tijekom svog putovanja zaustavlja unutar devastiranih prostora, koji su refleksija mračne prošlosti ovog podneblja. On ih napušta i kreće se ka prirodnom staništu, što simbolizira pročišćenje i pronalazak duhovnog mira.

Frontmen benda Vanja Solaković je izjavio: “Došli smo do trenutka u kojem je čovjek na rubu vlastite egzistencije, živjeli smo “bez glave”, zanemarujući osnovne prirodne principe. Nadam se da će čovječanstvo nakon ove krize krenuti u pravom smjeru”.

Snimanje spota i režiju potpisuje Romano Kuduzović, dok je CGI composting radio Admir Šljivnjak. Mix i mastering je radio Haris Saračević, a zvuk je snimao Kemal Sulejmanović.

Foto: Press