Novi album Norah Jones “Pick Me Up Off the Floor”
12. lipnja 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Novi album Norah Jones “Pick Me Up Off the Floor”

Nakon što je predstavila singlove poput  „Were You Watching?“, „How I Weep“ i „I’m Alive“, nagrađivana glazbenica objavila je sedmi studijski album „Pick Me Up Off The Floor“. Na izdanju se našlo 11 novih pjesama, koje su nastale u suradnji s brojnim zanimljivim glazbenicima kao što su Nate Smith, Pete Remm, Mazz Swift i Dan Rieser.

„Mislim da ovaj album posjeduje jedan mračniji ton. To nužno ne znači da je pesimističan, već da se osvrće na ljudsku potrebu za povezanošću. Neke od pjesama koje su se našle na njemu vrlo su osobne, ali se mogu primijeniti i na razne probleme s kojima se suočavamo. S druge strane, neke se odnose na općenite probleme, ali imaju vrlo osoban prizvuk”, komentirala je glazbenica.

Album je najavljen u ožujku ove godine, kad je Norah predstavila vodeći singl „I’m Alive”, koji je nastao je u razdoblju u kojem se glazbenica osjećala vrlo inspiriranom: „Ne znam koji je točan razlog, ali prethodne sam se godine osjećala kreativnijom nego ikad”, potvrdila. Pjesma je snimljena u Chicagu, a sa sobom donosi i osnažujuću poruku. Utjecajnoj se kantautorici u kreiranju singla pridružio Jeff Tweedy, član američkog sastava Wilco, a zajedno su sudjelovali i u snimanju videospota.

Norah Jones postala je jedna od najhvaljenijih glazbenika početka 21. stoljeća i glazbeni fenomen nakon što je objavila debitantski album „Come Away With Me“. Od tog su trenutka njenu karijeru obilježili brojni uspjesi, turneje te odobravanje publike i glazbenih kritičara. Glazbenica je u travnju 2019. godine objavila „Begin Again“, kolekciju sedam singlova. Izdanju je prethodio studijski album naziva „Day Breaks“, koji je Norah objavila 2016. godine i njime debitirala na drugom mjestu Billboard 200 ljestvice.