The Rolling Stones zaprijetili Donaldu Trumpu mogućom tužbom!
27. lipnja 2020.
Music Box (11148 Članci)
Podijeli

The Rolling Stones zaprijetili Donaldu Trumpu mogućom tužbom!

The Rolling Stones upozorili su Donalda Trumpa da prestane koristiti njihovu glazbu na njegovim okupljanjima i događajima ili će ga tužiti.

Već je bilo napetih situacija između ovog legendarnog benda i američkog predsjednika, a prva se dogodila 2016. godine kad je koristio njihovu glazbu tijekom kampanje. No, Trump nije stao, nastavio je koristiti njihovu glazbu, a sada bi ga to moglo koštati tuže. Štoviše, navodno njihovi odvjetnici već surađuju s izdavačkom kućom, BMI, na tome da Trump više ne može koristiti njihovu glazbu u političke svrhe. BMI je objavio kako će svako neovlašteno korištenje glazbe The Rolling Stonesa značiti i kršenje autorskih prava. Također su najavili moguću tužbu ako se to dogodi. 

Tijekom kampanje 2016. godine koristio je pjesme “You Can’t Always Get What You Want” i “Start Me Up”, a The Rolling Stones su samo jedni u nizu onih koji su Trumpu jasno dali do znanja da ne koristi njihovu glazbu. Učinili su to i Adele, Neil Young i Steven Tyler iz Aerosmitha, ali opet Trump nije stao. A kada je osvojio izbore na inauguraciji 2017. godine koristio je pjesmu “Heart of Stone” The Rolling Stonesa. Kotrljajuće kamenje naišlo je na još tvrđe kamenje, a vidjet ćemo što će na kraju ispasti.

Izvor: NME

Foto: Promo