Zalagasper, slovenski glazbeno-ljubavni par, predstavio “origami”
1. srpnja 2020.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

Zalagasper, slovenski glazbeno-ljubavni par, predstavio “origami”

Slovenski glazbeno-ljubavni par Zala Kralj & Gašper Šantl, koji djeluje pod umjetničkim imenom zalagasper, predstavlja novi singl!

Sanjiva i emotivna atmosfera postala je njihov prepoznatljivi glazbeni pečat, a u tom tonu nastavljaju i u novoj pjesmi „origami“.

“Iako riječi pjesme daju naslutiti da se radi o ljubavnoj tematici, zapravo također govore i o vječnoj potrazi za smislom života. Govori o važnosti naših osjećaja te onom teškom periodu, kada ne osjećamo ništa; kada smo prazne stranice papira, koje se mogu složiti u različite oblike – u najbolje verzije sebe”, otkrivaju Zala i Gašper značenje nove pjesme.

Novi singl „origami“ par je kreirao i snimio u periodu izolacije, u okruženju vlastitog doma: „Pjesma je nastala u vrlo zatvorenom okruženju; u potpunosti smo je snimili u vlastitoj dnevnoj sobi u periodu izolacije, koji smo iz dana u dan doživljavali drugačije. Osjećaji praznine su na momente bili ugodni, a na momente vrlo teški. Počeli smo se baviti raznim hobijima, a jedan od njih bio je upravo origami, koje smo kreirali svakog jutra.“

Pjesmu prati i videospot s kadrovima snimljenim tijekom njihovog boravka u Tel Avivu prošlog svibnja, tijekom natjecanja za Eurosong 2019., gdje su predstavljali Sloveniju i bili jedno od najugodnijih iznenađenja manifestacije:

Ovi talentirani glazbenici i autori svoj prvi singl „Valovi“ objavili su 2017. godine. Pjesma je ubrzo postala iznimno popularna u njihovoj rodnoj Sloveniji, a nagrađena je i cijenjenim slovenskim priznanjem „Zlata piščal“ u kategoriji „Best Song of 2017“. Nakon nastupa na Euroviziji s pjesmom „Sebi“ te zatim objavljivanja EP izdanja „Štiri“, zajedničku glazbenu priču nastavili su pjesmom „come to me“, prvim singlom na engleskom jeziku. U veljači ove godine predstavili su i svoj debitantski album „4“, koji donosi kolekciju svih njihovih singlova na slovenskom i engleskom jeziku.

Foto: Ana Šantl