Švedske metal legende Opeth premijerno u Hrvatskoj!
11. srpnja 2020.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Švedske metal legende Opeth premijerno u Hrvatskoj!

Legende švedskog progresivnog metala i jedan od najznačajnijih bandova bilo kojeg žestokog glazbenog stila posljednja tri desetljeća, veliki Opeth, dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture na svoj premijerni koncert u Hrvatskoj 22. ožujka iduće godine.

Ekskluzivan klupski koncert i jedini njihov nastup u regiji prilika je za domaće fanove da konačne uživo provjere Mikaela i ekipu, po mnogima svirački jednu od najboljih skupina glazbenika koje je metal žanr dao unazad dugo vremena.

S 13 studijskih izdanja iza sebe, od kojih je još uvijek aktualan “In Cauda Venenum” objavljen prošlog rujna, Opeth su kroz karijeru prolazili kroz mnoge žanrove, zadržavši se u posljednje vrijeme na klasičnom progresivnom rocku, koji je uz povremena skretanja ka starim žešćim smjerovima imao sada sve više upliva i jazza. Upravo aktualan album uhvatio je univerzalne pohvale glazbenih medija diljem svijeta, pa ga tako glazbeni portal Wall Of Sound naziva njihovim najboljim izdanjem cijele prog ere, uz ocjenu 10 od 10.

Naoružani prebogatim katalogom i po mnogima na svom sviračkom vrhuncu, Opeth su danas institucija progresivnog modernog zvuka i band koji je utjecao na cijeli niz današnjih progresivnih bandova.

Na koncertu u Tvornici kulture predgrupa će im biti sjajni islandski rokeri The Vintage Caravan.

Ulaznice u prodaju kreću u ponedjeljak 13. srpnja online i fizički po early bird cijeni od 180 kn. Od 14. rujna cijena se penje na 200 kn, a ostane li ih, ulaznice će na dan koncerta koštati 230 kn.