Pjesma “Krila” BiH benda Crni dani CERN-a govori o želji za metaforičkim krilima i oslobađanju od ovozemaljskih okova
19. srpnja 2020.
Music Box (10967 Članci)
Podijeli

Pjesma “Krila” BiH benda Crni dani CERN-a govori o želji za metaforičkim krilima i oslobađanju od ovozemaljskih okova

Bend Crni dani CERN-a iz Lukavca (BiH) imaju novi video i pjesmu pod nazivom “Krila” koja govori o želji za metaforičkim krilima i oslobađanju od ovozemaljskih okova. 

Video je sniman na lokacijama u okolini Lukavca, a produkciju, snimanje i montažu potpisuju gitaristi benda Rijad Šišić i Nermin Omerović. Pjesma “Krila” nalazi se na novom albumu “Prazninama” koji je bend objavio za izdavačku kuću Muzička produkcija BHRT. Album “Prazninama”  je sastavljen od 10 pjesama koje čine spoj različitih generacijskih uticaja i muzičkih izražaja članova benda.

“Prazninama” je sniman u studijima Pogon Tuzla, Muzički centar Pavarotti Mostar i studio Muzičke produkcije BHRT Sarajevo, a glazbeni producenti su Dražen Mulaosmanović i Adnan Mušanović.

Tekstove, glazbu i aranžmane potpisuju Crni dani CERN-a u sastavu Rijad Šišić, Samir Zahirović, Edin Kozarević, Semir Gosić, Nermin Omerović i Ninoslav Rikert, dok su artwork i dizajn omota i bookleta za CD radili Rijad Šišić, Nermin Omerović i Dražen Mulaosmanović.

“Podsjećamo da smo u završnoj fazi finaliziranja albuma tragično izgubili našeg Rijada, čiji će duh i djelo vječno biti dio nas.”, kažu iz benda.

Crni dani CERN-a su 2016. godine objavili EP s 5 pjesama pod nazivom “Prva čestica – Strast” za nezavisnu izdavačku kuću Slušaj najglasnije.