Detourov hit “Plešem sama” osvaja u novom sax remixu Ive Prodana i Yakke
28. srpnja 2020.
Music Box (10280 Članci)
Podijeli

Detourov hit “Plešem sama” osvaja u novom sax remixu Ive Prodana i Yakke

Jedan od omiljenih hitova Detoura – “Plešem sama”, osvojit će vas u novom očaravajućem sax remixu za koji su zaslužni DJ Yakka (Domagoj Jakić) i virtuoz saksofona Ivo Prodan.

“Sviramo zajedno na događajima  već nekoliko godina i ‘kliknuli’ smo na prvu. Obojica volimo lounge / nu disco / soulful / jazzy / disco / classic house, a to je ujedno i glazba koju zajedno izvodimo. Ideja za sax verziju je Ivina i svidjela mi se od početka, a kad mi je objasnio da bi saksofon zamijenio vokal  to me baš oduševilo. Tako smo na moj postojeći remix koji se uspješno vrti već godinama ubacili saksofon, izbacili vokal i dodali malo afričkih perkusija da zaokružimo ljetni ‘sunset’ ugođaj.

Dobili smo u biti remix remixa, a bez vokala na hrvatskom i sa zaraznom sax dionicom, otvara se potpuno novi krug publike do koje potencijalno dolazimo, ali i DJ-a diljem svijeta. Novi materijal smo prvi put u živo izveli u Križevcima na događaju Ljeto u dvorištu i reakcija publike je bila odlična, melodiju su brzo prepoznali, a neki čak i zapjevali!”, ispričao je Yakka.

Domagoj Jakić je dobitnik Ambasador nagrade za hrvatskog DJ-a godine 2018. po izboru publike, jedan od trenutno najaktualnijih i najtraženijih house DJ-a  regionalne scene. Resident DJ organizacije BSH events te hvarskih klubova Hula Hula beach bar i Pink Champagne.

Kroz nastupe diljem Hrvatske i susjednih zemalja, od malih klupskih večeri do velikog EXIT festivala, imao je priliku svirati warmup i after setove za svjetska imena; Claptone, Franky Rizardo, Ferreck Dawn, Technasia, ARTBAT, Tom Novy, Dennis Cruz, Crazibiza, Low Steppa, Flashmob, Sharam Jey, Manuel De La Mare, Weiss, Angelo Ferreri, Mike Vale, Paolo Barbato, Gramophonedzie, Enzo Siffredi, Richy Ahmed, Juliet Sikora, Lilly Palmer, Chelina Manuhutu te brojne afirmirane domaće DJ-eve.

Neke od istaknutih producentskih suradnji ostvarenih s imenima svjetske house scene uključuju imena kao što su Barbara Tucker, Blaze, Dj PP, Adrian Hour, Angelo Ferreri, Demuir, Gary Caos, a valja istaknuti službene remixe za domaća imena glazbene scene; Detour, Ivana Kindl, Nipplepeople, Krankšvester, Mario Huljev, Mangroove, Artemija Jelas i Anna Moor.

Ivo Prodan je jedan od rijetkih saksofonista koji uživo svira uz elektronsku glazbu i DJ-a. Svaki je nastup jedinstven jer se temelji na izravnoj improvizaciji popraćenoj različitim ritmovima i žanrovima  kao što su House/Electro/Pop/Nu Disco/Lounge/Chill/Jazzy/Funky. U svojim temama na unikatan način objedinjuje različite glazbene stilove te ih vješto spaja s elektronskom glazbom.

Tehniku usavršava na jazz-seminarima te na brojnim eventima, a najsnažnija motivacija i njegov trademark neposredni je kontakt s publikom. Da je tražen u svojemu poslu, pokazuje i poduža kronologija njegova rada, kao i suradnja s brojnim eminentnim DJ-ima, domaćim i stranim tvrtkama, ugostiteljskim objektima te privatnim klijentima. Nastupa na poslovnim eventima, privatnim partyjima, vjenčanjima, u cocktail-barovima i restoranima, klubovima te na modnim revijama.