IZVJEŠĆE/FOTO: Dubrovački “mojo” Vlatka Stefanovskog
13. kolovoza 2020.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Dubrovački “mojo” Vlatka Stefanovskog

Vlatko Stefanovski i trio V3 otvorili su ovogodišnju kratku sezonu događanja u dubrovačkom ljetnom kinu “Slavica”.

Dobra atmosfera na koncertu bila je osigurana samim time što se tražila karta više i nakon što su sva sjedaća mjesta bila ispunjena. Stefanovski, iako je u ovoj postavi već nastupio prošle godine, odabrao je drugačiji glazbeni program. Posebno iznenađenje bilo je izvođenje tri blues skladbe “Texas Flood” Stevieja Raya Vaughana, “Spider in My Web” Alvina Leeja i autorsku “Country”. Ugođaj je dodatno začinjen, kako je sam Vlatko Stefanovski spomenuo, posebnim ‘mojom’ kojeg ima svirajući u Dubrovniku, te gitarom koju je posudio posebno za taj dio nastupa potpisanu od strane J.J. Calea.

“Bistra voda”, njegov najveći YouTube hit “Čuvam noć od budnih”, “Kao kakao” i “Skopje” samo su dio najpoznatijih kompozicija koje su posjetitelji mogli čuti u više od dva sata koliko je koncert trajao zajedno s bisom. Zanimljivo je bilo vidjeti i čuti basista Ivana Kukića, te Vlatkovog sina na bubnjevima, Jana Stefanovskoga, koji su i nakon višesatnog putovanja iz Makedonije svirali kao da su kod sebe doma. Opušteno, nasmijano, neopterećeno i bez ikakvih briga. U odnosu na Vlatka, razlika u godinama je poprilična, Jan Stefanovski ima 19 godina, a Kukić je nekoliko godina stariji, no u samoj svirci to se ne osjeća. Mnogima je iznenađenje kad se spomenu godine prilikom predstavljanja.

Program se nastavio već iduću večer 12. kolovoza s Draganom Marinkovićem-Micom koji nastupa s komedijom “Kakva ti je žena, takav ti je život”, dok će u četvrtak, 13. kolovoza koncert održati Mostar Sevdah Reunion (Kings of sevdah). Massimo koji je odgođen zbog vremenskih (ne)prilika zasvirat će subotu 5. rujna čime se zaključuje program u ljetnom kinu “Slavica” za 2020.

Autor teksta i fotografija: Vedran Levi