Upoznajte bend Eco Trip i njihov prvi samostalni singl “Destiny Station
13. kolovoza 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Upoznajte bend Eco Trip i njihov prvi samostalni singl “Destiny Station

Eco Trip je bend nastao prije otprilike tri godine kao trio kojem se priključila Tea Mesarić na vokalu.

Tijekom produkcije prvog singla Nino Bregović, tadašnji glazbeni producent, ritam i synth   instrumentalist, odlučio je napustiti bend. Usprkos tome, u formi zajedničke suradnje, uspjeli su završtiti singl “Timbuktu” koji autorski on i potpisuje.

“Motivacija za osnivanje benda bila je suštinska potreba da se glazbeno izrazimo, kao i ideja da se kreira platforma za autorski glazbeni izričaj svih članova benda kroz zajedničku suradnju. Da se svaki glas čuje, te da više glava napravi nešto što kasnije s ponosom i srećom možemo čuti. Formulaciju New Age više doživljavamo svjetonazorski nego žanrovski. To nam omogućava da se stilski u budućnosti glazbeno mijenjamo u raznim smjerovima. Svatko od nas ima neke svoje favorite u glazbi, često su to isti izvođači koji nas povezuju dok ih pjevamo i sviramo kad „odmaramo” od probe, pa i neke „di si to spukel?” stvari. O svjesnim i nesvjesnim glazbenim utjecajima bih mogli naveliko pričati ali David Bowie je ostavio najdublji trag. Nikako ne možemo izostaviti nedavno preminulog Ennia Morriconea. Tu je naravno i Chris Cornell i jedan jedini Freddie Mercury. Ta raznolikost i jednakost u jednom, nas drži na ovom valu kojim se krećemo.”, kažu iz benda.

Jurica Jagetić, autor prvog samostalnog singla “Destiny Station”, kaže da je pjesma nastala još prije šest godina i pomalo je već bila zaboravljena.

“Produkcija je krenula prošle godine, a zbog cjelokupne situacije s virusom kasnili smo s planiranim rokom. Na koncu je ovaj ljetni period bio baš idealan za objavu. Nekako smo svi osjećali, potaknuti naravno stanjem u našem kutku svemira, neku povezanost sa svojim ljudima, ljubav koja na kraju krajeva prelazi sve dimenzije vremena i prostora.”, naglašava.

Eco Trip čine Jurica Jagetić, Tea Mesarić i Marko Buder.