Mirna Škrgatić utjelovila tri različita ženska lika u spotu za pjesmu Usne grizem inspiriranu vlastitom anksioznošću
25. kolovoza 2020.
Music Box (8704 Članci)
Podijeli

Mirna Škrgatić utjelovila tri različita ženska lika u spotu za pjesmu Usne grizem inspiriranu vlastitom anksioznošću

Usne grizem nova je pjesma riječke kantautorice Mirne Škrgatić koja najavljuje novi studijski album koji će objaviti za Croatia Records. Iza pjesme stoji jedna vrlo potresna priča i to doslovno.

Naime, nakon velikog potresa u Zagrebu, a inspirirana vlastitom anksioznošću i cijelom situacijom, Mirna je napisala ovu pjesmu i predstavila jedan osobni dio sebe.
“Tjeskoba zbog neizvjesnosti osjetila se u zraku, a kako smo tada svi morali biti doma, s prijateljima i obitelji komunicirala sam putem telefona i videopoziva, što je zapravo vrlo neprirodno i ne može zamijeniti razgovor i druženje uživo. Slušala sam priče i iskustva drugih ljudi, njihove osjećaje vezane uz situaciju i tako je nastala ova pjesma protkana autoironijom.”rekla je Mirna koja je nastavila suradnju s ponajboljim hrvatskim producentom Markom Mrakovčićem.

“Sve je zapravo krenulo s akordima i ritmom na klaviru, na koje je sjela otfućkana melodija, a kad sam napravila instrumentalnu podlogu krenula sam pisati ovaj tekst. Moj proces pisanja najčešće izgleda tako, rijetko kad napišem prvo tekst. Mark je napravio sjajan aranžman za nju, a veseli me činjenica da će cijeli novi album biti povezan u jednu tematsku cjelinu, meni žanrovski vrlo blisku.”, kaže Mirna koja je utjelovila tri različita ženska lika u spotu za pjesmu. Glumi osvetničku časnu sestruriđokosu zavodnicu i opaku djevojku koje se na kraju sukobljavaju grizući usne. Parodija je to na špageti vestern, a spot potpisuju Ira & John.
“Ovo je već sedmi spot koji sam snimila s Irom i Johnom i može se reći da smo već uigrana ekipa. Bilo je to najzahtjevnije snimanje do sada jer smo jurili na nekoliko različitih lokacija u istom danu, planinarili, trčali i nosili puno opreme i rekvizita po zvizdanu, ali se svaka kap znoja isplatila. Zapravo, mogu reći da se radi o jednom vrlo ekstremnom, kako bi John rekao – spo(r)tu.”, istaknula je.

Usne grizem u konačnici ima pozitivnu melodiju i ritam koji baca na američki country pop/rock predvođen sirovim gitarama i njezinim specifičnim vokalima. Stoga, prije nego što zagrizete svoje usne, uživajte u pravom vestern filmskom video spotu.

Foto: Ira&John