Glam metal legende Steel Panther najavile prvi koncert u Hrvatskoj
1. rujna 2020.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Glam metal legende Steel Panther najavile prvi koncert u Hrvatskoj

Steel Panther, glam metal legende iz Los Angelesa, dolaze na premijerno regionalno gostovanje zagrebačku Tvornicu kulture, u subotu 12. lipnja 2021. godine.

Kalifornijski band najpoznatiji je po svom humoru i tekstovima, kao i scenskom nastupu koji potencira tipični glam metal. Steel Panther su lokalnu popularnost stekli još početkom 2000-ih svirajući u klubovima Sunset Stripa u LA-u, tada još nastupajući pod imenom Metal Shop i pretvarajući se da su bend koji je propustio svoju veliku priliku 80-ih. Nakon nekoliko promjena, zadržavaju se na imenu Steel Panther i počinju s turnejama izvan Amerike te uskoro zauzimaju sve više pozicije na lineupima festivala.

Obučeni u tajice i kožne jakne, s ogromnim perikama, uz prikaz macho kulture, njihov komični pristup temama seksa, droge i rock’n’rolla brzo je dobio horde fanova probio ihi u mainstream i rasprodao koncerte. Česti gosti na pozornici su im bile i hollywoodske zvijezde, a i sami su se pojavljivali u reklamama i televizijskim emisijama.

Singlovi “Death To All But Metal” i “Community Property” našli su se na albumu “Feel The Steel” iz 2009. koji se probio na Billboardovu ljestvicu najboljih albuma, ali i zauzeo 48. mjesto na rock ljestvici. 2011. je uslijedio “Balls Out” na kojem su gostovali komičari Dane Cook kao i Nickelbackov Chad Kroeger. Album “All You Can Eat” obilježen je singlom “Party Like Tomorrow Is the End of the World”, a nakon kojeg je uslijedio “Live from Lexxi’s Mom’s Garage” koji je prikazivao glam rock garažni koncert, te nasljednici, izdanja “Lower The Bar” i peti “Heavy Metal Rules”.

Steel Panther najpoznatiji su po live nastupima u kojima u pauzama između pjesama često potenciraju sukob među članovima benda, rasprave o seksu i drogama i improvizirani humor. Kao predgrupu na turneju su ih zvala najveća imena hair metal i glam rock scene, uključujući Def Leppard, Motley Crue i Guns’n’Roses.

Ulaznice se u prodaji nalaze od 4. rujna po cijeni od 160 kn, od 1. studenog cijena će biti 180 kn dok će na dan koncerta za ulaz trebati odvojiti 200 kn.