Seine na terasi Močvare!
1. rujna 2020.
Music Box (10952 Članci)
Podijeli

Seine na terasi Močvare!

Seine je desetogodišnji kantautorski projekt Ivana Ščapeca. Nakon raspada njegove matične grupe Vlasta Popić, pridružuju mu se Dimitrij Petrović (Vlasta Popić, Radost!) i Boško Mijušković (Straight Mickey&the Boyz, Turisti, Škrtice…) te se Seine formira kao bend.

Iste godine, grupa pobjeđuje na najvećem regionalnom natjecanju bendova Demofest u Banja Luci, odlazi na europsku turneju i snima debitantski album u produkciji Borisa Mladenovića (JarboliVeliki Prezir…). Početkom 2017. bas gitaru preuzima Ivan Grobenski (MoskauBubblegum…), a u rujnu izlazi njihov prvi album naziva “Sno Sna” za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records, te francuski VOX Project. Nakon pedesetak koncerata i nekoliko turneja, Grobenski napušta grupu te Seine postaje duo u postavi gitara-bubanj. Dvojac se sve više okreće elektronskom zvuku, kojeg prate math i trip hop ritmovi, dok poetska preokupacija iz intimnog pojedinačnog seli u distopijsko i političko. Uskoro izbacuju prvi singl “Nebo” kojeg prati stop-motion videospot u režiji Marine Uzelac. Njihov drugi album naziva “22” izašao je u svibnju 2019. te naišao na odobravanje kritike i publike. Uslijedila je regionalna promocija albuma te velika europska turneja po Francuskoj i Njemačkoj, a početkom ove godine nominirani su za nagradu IMPALA za najbolji europski nezavisni album.

Uslijed apokalipse, Ivanu i Dimitriju otkazane su sve turneje pa dane provode u studiju radeći na trećem albumu najavljenom za kasnu zimu. Ovo će biti njihov prvi koncert u historijskoj 2020., a slušatelji mogu očekivati stare hitove i ne-hitove, znoj i suze, da ne kažemo krv. U svakom slučaju, dečki su se zaželjeli sviranja, a vjeruju da se i vi osjećate jednako!

Koncert na terasi Močvare bit će održan u subpotu 5. rujna s početkom u 21 sat. Upad je u pretprodaji 40 kuna.